Varte nadčasovo v liatinovom riade STAUB

03. októbra 2022
Varte nadčasovo v liatinovom riade STAUB
Liatinové hrnce Staub majú unikátny systém samo podlievania vareného jedla vďaka špeciálnej pokrievke s hrotmi. Tak udrží šťavnatosť a chute pokrmov ako žiadny iný hrniec. Navyše sú neskutočne nádherné!
Varte nadčasovo v liatinovom riade STAUB

Francúzska kvalita a elegancia

Poznáte už hrnce Staub zo smaltovanej liatiny? Sú ideálne na dlhé varenie, dusenie alebo pečenie. Hrniec Staub so zábavným menom Cocotte však treba brať vážne, pretože pre vás pri varení urobí všetku službu. Nielenže v ňom môžete váš obed uvariť alebo upiecť, ale so svojou jedinečnou špeciálne tvarovanou pokrievkou sa jedlo bude aj samo podlievať. Snáď sa ani netreba zmieňovať, že vďaka krásnemu vzhľadu v ňom budete chcieť servírovať všetky vaše delikatesy.

So Staub bude vaše jedlo vždy šťavnaté


Základom varenia s hrncom Staub je vytvorenie úplne ideálnych podmienok na prípravu lahodných pokrmov. Unikátna plochá pokrievka s hrotmi na vnútornej strane umožňuje neustále prúdenie vlhkosti. Voda z hrotov odkvapkáva rovnomerne po celom hrnci, a tak ho vlastne stále podlieva. Na varenie tak stačí použiť len minimum vody, takže jedlo si tým pádom zanechá viac chuti. Predstavte si tú šťavnatosť!

Hrniec, ktorý vydrží generácie

Liatinový riad používajú kuchyne po celom svete. Hrnce Staub sa ľahko zahrejú, nie je teda potrebné platňu udržiavať dlho na vysokej teplote. Pretože sú krásne robustné a zároveň vedú teplo rovnomerne, jedlo v nich zostáva teplé počas veľmi dlhej dobe. Materiál je tiež špecifický tým, že sa jeho vlastnosti používaním zlepšujú a, naopak, sa výrazne neničia. Smalt je extrémne odolný voči poškriabaniu a nepreberá chute jedla. Staub preto garantuje na hrnce používané v domácnosti dlhodobú záruku. Je to ten večný hrniec, ktorý sa v rodinách odovzdáva z generácie na generáciu. 

Asi už viete, že tu ide hlavne o plnú chuť, takže hrniec Staub použite vždy, keď chcete docieliť extra potešenie chuťových buniek. Pomalé pečenie, varenie a dusenie, šetrné ku všetkým toľko cenným živinám v potravinách je to, kde budete chcieť využívať predovšetkým hrniec Staub. Vďaka vysokej teplote, ktorú možno v hrnci docieliť a dlho ju udržať, je výsledok nielen šťavnatý, ale tiež perfektne chrumkavý na povrchu. Vďaka mosadznej alebo niklovej rukoväti, ktorá zvládne aj vysoké teploty, je možné v hrnci piecť aj v rúre. Samozrejmosťou je potom použitie na všetkých typoch varných dosiek, vrátane indukcie.

Široká škála použitia

Staub

Liatinový hrniec Staub Cocotte sa hodí aj v sparných letných dňoch

Keď práve v hrnci nebudete variť, dusiť alebo piecť, skúste ho využívať pre úžasnú schopnosť smaltovanej liatiny udržať teplotu. A tu nemáme na mysli iba teplo, ale aj chlad. Nechajte ho chvíľku v chladničke a následne použite na podávanie dezertu, zmrzliny alebo tiež na studenú polievku gaspacho, ktorá naozaj zostane studená aj v sparných letných dňoch. Na záver máme tip pre tých, ktorí radi dodržiavajú pitný režim - liatinový hrniec Staub spoľahlivo udrží studený aj váš ľadový čaj alebo poslúži ako štýlové vedierko na ľad na chladenie vína! Užite si krásne leto v spoločnosti tohto nadčasového hrnca Staub!

liatinový riad Staub používa aj najväčší šéfkuchár


Najväčší šéfkuchár všetkých čias je Paul Bocuse. Dostáva michelinskú hviezdu kontinuálne už viac ako 50 rokov. Vo svojich kuchyniach používa francúzsky liatinový riad Staub a medený riad Mauviel.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY