Jahody sú tu! Ochutnajte to, čo si z nich pripravuje Jamie Oliver

Ľadová drť – granita – je veľmi jednoduchá na prípravu a počas horúcich letných dní naozaj osviežujúca.

Jahodový recept je v poradí 6. receptom zo seriálu jedinečných receptov podľa Jamieho Olivera, napísaných pre kuchárku, spojenú s limitovanou edíciou tyčového mixéra bamix® v dizajne navrhnutom týmto slávnym britským kuchárom. 

bamix Jamie Oliver

 

bamix® Jamie Oliver obsahuje: tyčový mixér bamix® Swissline 200 W, stojan DE LUXE v antracitovej farbe, kuchárku s ôsmymi receptami v slovenskom jazyku a tri vymeniteľné nože: multifunkčný nôž, šľahací disk a miešací disk. 

Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí: „Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlejšie pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy poruke a používam ho na množstvo rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej kari pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chuti, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga!“

Granita z jahôd a bazalky

Počet porcií: 6

Nutričná hodnota: 56 kcal, 0,1 g tukov (0 g nasýtených), 0,7 g bielkovín, 13,8 g sacharidov, 13,8 g cukrov, 0 g soli, 0,9 g vlákniny

Príprava10 min + 60 minút macerovanie + doba mrazenia 

Ingrediencie:

  • 500 g jahôd
  • 125 ml studenej vody
  • 50 g cukru (krupica)
  • 3 vetvičky čerstvej bazalky
  • polovica citrónu

Postup:

  • Očistite a rozpoľte jahody, nasypte ich do veľkej misy. Primiešajte cukor a nechajte 1 hodinu macerovať, kým nie sú jahody lesklé a šťavnaté.
  • Do nádoby bamix® nasypte macerované jahody a pridajte väčšinu lístkov bazalky. Vytlačte trochu citrónovej šťavy a nalejte vodu.
  • Pomocou multifunkčného noža rozmixujte dohladka, zmes preložte do veľkej, plytkej plastovej alebo keramickej nádoby.
  • Dajte na 30 minút do mrazničky a potom pomocou vidličky zoškrabte ľadové kryštáliky, aby ste získali ľad. Nádobu vložte späť do mrazničky a postup opakujte niekoľkokrát, každých 30 minút, kým nebude mať zmes podobu ľadovej drte (granity).
  • Dozdobte zostávajúcimi lístkami bazalky a okamžite servírujte. Ak nebudete granitu hneď jesť, vyberte ju z mrazničky asi 15 minút pred podávaním.

Chcete ochutnať nejakú jahodovú pochúťku hneď, bez čakania na jej zmrznutie? Namixujte si bamix® jahodovú penu ľahučkú ako pierko: 

 

Jahody sú tu! Ochutnajte to, čo si z nich pripravuje Jamie Oliver

Súvisiace produkty

Limitovaná edícia
Bamix tyčový mixér Jamie Oliver M200, antracitový, 200 W Bamix
€ 150

Na sklade

Bamix nádoba s uchom 1000 ml Bamix
€ 11

Na sklade

Villeroy & Boch Boston miska, 0,43 l Villeroy & Boch
€ 14,90

Na sklade