Neodolateľné čokoládové truffles

16. júna 2022
Neodolateľné čokoládové truffles
Aby sa vám lepšie premýšľalo nad vianočnými darčekmi, posilnite sa čokoládovými dobrôtkami, ktoré sa len tak rozplynú na jazyku.

Čokoládové truffles
Počet porcií: 20 ks
Príprava: 15 minút s robotom, inak 45 min
+ 4 hodiny chladenia + čas na obaľovanie
Neodolateľné čokoládové truffles

Ingrediencie

  • 250 g horkej čokolády
  • 120 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g kvalitného kakaa holandského typu
  • 50 g kokosových vločiek 

Postup:

  1. Nastrúhajte čokoládu na hrubom strúhadle. Pokiaľ mate nadstavec KitchenAid Kruhač/krájač, nastavte robota na rýchlosť 6 a strúhajte do veľkej nerezovej misy.
  2. Na strednom plameni ohrejte smotanu tak, aby bola horúca, ale ešte sa nevarila, nalejte ju na nastrúhanú čokoládu a nechajte cca 5 minút stáť.
  3. Pomocou metličky na šľahanie premiešavajte pomaly v robote 3 minúty na rýchlosti 1, pokiaľ zmes nedostane jemnú, hladkú konzistenciu .
  4. Nalejte čokoládovú zmes na plytký plech alebo tácku a vložte na 4 hodiny do chladničky. Medzitým na strednom plameni zľahka opečte kokosové vločky.  Nechajte ich kompletne vychladnúť a potom buď nasypte do food procesoru alebo ručne posekajte (nemixiujte).
  5. Po vychladnutí vyberiete čokoládovú hmotu z chladničky. Pripravte si 2 plytké taniere. Na jeden nasypte posekané kokosové vločky a na druhý kakaový prášok. Ak máte možnosť, dajte si tenké latexové rukavice.
  6. Pomocou lyžičky na vykrajovanie melónu (ovocia) tvarujte malé hrudky z čokoládovej zmesi (max 2,5 cm Ø). Polovicu obaľte v kakae, druhú polovicu v kokose.
  7. Hotové truffles uchovávajte v uzavretom boxe v chladničke a vyberte bezprostredne pred servírovaním.

Súvisiace a odporúčané produkty