Je čas na vianočné snívanie

16. júna 2022
Je čas na vianočné snívanie
Milujete magickú atmosféru adventu? Potom si musíte tohtoročnú vianočnú kolekciu značky Rosenthal zamilovať.
Je čas na vianočné snívanie

Ježiško od Potten Pannen

Ak ste obdivovatelia práce českej výtvarníčky Renáty Fučíkovej, vedzte, že aj tohto roku navrhla pre porcelánku Hutschenreuther spoločnosti Rosenthal ľahko nostalgickú vianočnú kolekciu, predstavujúcu obraz stredoeurópskej zimy a vianočné rodinné radosti zobrazujúce minulé storočie. Teraz sa všetko odohráva  v mestskom prostredí, priamo na zasneženom vianočnom trhu. Sama autorka o novej kolekcii hovorí:

“Kolekcia 2019 vznikla ako pokračovanie predchádzajúcej. Zatiaľ čo príbehy kolekcie roka 2018 sa odohrávajú predovšetkým v zasneženej krajine, tieto tohtoročné sú mestské. Porcelán sa hemží postavičkami, ktoré nakupujú na vianočných trhoch. Medzi figúrkami sa odohrávajú príbehy, rodí sa láska, starí rodičia  sa starajú o vnúčatá, mamky kupujú deťom darčeky a dobrôtky. Na mesto sa sype sneh, rozsvecujú sa lampáše, zimné odpoludnie pomaly prechádza do noci.”


Porcelánové ozdoby na stromček Rosenthal

Vianočná porcelánová dekorácia Rosenthal

Vianočný porcelánový servis kombinujúci červenú, modrú a bielu Rosenthal

Limitka 2019 Vianočný trh (Christmas Market)

Časovo limitovaná vianočná kolekcia Christmas Market-Vianočný trh farebným ladením  do modrej, červenej a zlatej na snehobielom podklade nadväzuje na minuloročnú kolekciu a veľmi pekne sa s ňou dá skombinovať, pretože rukopis autorky ja badateľný aj napriek odlišným motívom. Nájdete v nej drobné dekorácie na stromček vrátane špičky, tanierov a táciek na cukrovinky v tvare hviezd aj klasické guľaté, šálky s podšálkamivianočné hrnčeky, dózy, svietniky, hracie skrinky a netradičné vianočné porcelánové figúrky, snežítko a dokonca aj obrúsky.
Ak by ste si chceli v advente vychutnať svoj obľúbený horúci nápoj v novej šálke alebo mať zaistený originálny darček pod stromčekom pre svojich blízkych, potom máte ešte možnosť aj čas nakúpiť vianočný porcelán z novej kolekcie exkluzívne vo všetkých kamenných predajniach Potten & Pannen-Staněk alebo na e-shope pottenpannen.sk.

Časť kolekcie Christmas Market-Vianočný trh je ponúkaná nielen časovo, ale aj v kusovo limitovanej edícii, preto sa nevyplatí vyčkávať, ale radšej jednať ihneď.

Inšpirujúce Vianoce bezmála 300 rokov

Sviatočný prémiový porcelán a dekorácie, ktoré sa dedia z generácie na generáciu, to sú vianočné kolekcie porcelánky Villeroy & Boch. Charakteristická harmónia červenej, bielej, zelenej a zlatej sviatočne zdobí domovy už od roku 1748. V kolekciách nájdete opäť všetko od drobných závesných ozdôb na stromček, vrátane striktne limitovanej kolekcie pre rok 2019 – Annual Christmas Edition, cez vianočné hracie skrinky, dózy, svietniky, taniere, hrnčeky a misky až po etažéry na vianočné cukrovinky a nádherne premaľované a čiastočne ručne dekorované sviatočné vianočné servisy Toy´s Delight. Novinky tohto roku možno samozrejme už tradične perfektne skombinovať so staršími kúskami, ktoré máte doma. 

Tak do toho na nákupy, ktoré vás budú tešiť!

Súvisiace a odporúčané produkty