Doba prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4
Počet kalórií: cca 210 kcal/porcia
Na dnešný deň "varenie doma v vkľude" sme vybrali jeden z obľúbených receptov Zdeňka Pohlreicha, tentoraz z jeho kuchárky Lehká kuchyne, vydanou nakladateľstvom Sevruga. Ide o polievku s nižšou kalorickou hodnotou, avšak s o to väčším chuťovým aj estetickým zážitkom.
Kuchárku zakúpite nielen u nás, ale aj na e-shope tohto Majstra kuchára www.zdenekpohlreich.cz/products/kucharky. Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Lehká kuchyně, nakladateľstvo Sevruga.
Ingrediencie
2 paradajky
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na plátky
1 sušená chilli paprička, podrvená
1 lyžica paradajkového pretlaku
125 g červenej šošovice
1 lyžica hladkej múky
1 l vody
250 ml mlieka
Soľ a čerstvé mleté čierne korenie
4 reďkovky
1 lyžica extra panenského olivového oleja
Postup
- Paradajky narežte do kríža, sparte vo vriacej vode a ošúpte. Rozpoľte ich, dužinu vyberte a ponechajte, zvyšnú časť nakrájajte nadrobno.
- V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a opekajte ju 1-2 minúty, pridajte cesnak, chilli papričku, krátko porestujte, primiešajte pretlak, šošovicu a paradajkovú dužinu a nakoniec i múku.
- Zalejte vodou, osoľte, pridajte čierne korenie a varte 15 minút, pokým šošovica zmäkne. Zľahka rozmixujte, vlejte mlieko a nechajte ešte prejsť varom.
- Polievku rozlejte do misiek a ozdobte ju plátkami reďkoviek a pokrájanou paradajkou. Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom.
Prajeme dobrú chuť!
ĎALŠIE RECEPTY ZDENKA POHLREICHA
08. júna 2022
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
08. júna 2022
Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha
21. júla 2022
Jahňací navarin Zdeňka Pohlreicha
28. apríla 2022
Kurča podľa Zdeňka Pohlreicha
08. júna 2022
Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom
22. apríla 2022