Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom

08. júna 2022
Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom
Pikantný bravčový rezeň s jednoducho upraveným poľníčkom tak ako ho pripravuje Zdeněk Pohlreich.

Doba prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4

Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom

Tento týždeň sme si pre vás pripravili recepty z celého sveta, ktoré si môžete uvariť doma v kľude. Dnes sa s nami vydajte na výlet do Berlína. Žiadna nákaza vám nehrozí a ešte si pochutíte. Recept Zdeňka Pohlreicha je tentoraz z jeho kuchárky Kulinárium, vydané nakladateľstvom Sevruga.
Kuchárku kúpite nielen u nás, ale aj na e-shope tohto Majstra kuchára:
zdenekpohlreich.cz/products/kucharky/.
Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Kulinárium, nakladatelství Sevruga.

Ingrediencie

Rezeň:

600 g bravčového stehna

4 lyžice kremžskej horčice

4 lyžice nastrúhaného chrenu

150 g hladkej múky

1 vajce

100 g strúhanky

cca 300 ml rastlinného oleja na smaženie

soľ

1 citrón na podávanie

Šalát:

200 g šalátu polníček

1 malá šalotka

1 lyžica dijonskej horčice

1 lyžica vínneho octu

2 lyžice citrónovej šťavy

3 lyžice extra panenského olivového oleja

4 lyžice vody

soľ

Postup

  • Stehno pokrájajte na štyri rovnako hrubé pláty, naklepte ich a osoľte z oboch strán. Horčicu zmiešajte s chrenom a zmesou potrite rezne na každej strane.
  • Obaľte ich v trojobale – najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
  • V hrnci rozohrejte zhruba 4 cm vrstvu oleja a vysmažte v ňom na vyššom strednom stupni obalené rezne dozlatista, zhruba 3 minúty z každej strany.
  • Dĺžka smaženia závisí na hrúbke mäsa. Vyberte ich a nechajte prebytočný tuk odkvapkať na papierovej utierke.
  • Polníček opláchnite a nechajte odkvapkať. Šalotku nakrájajte nadrobno a prešľahajte ju s horčicou, soľou, octom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a vodou dohladka. Zálievkou prelejte šalát a podávajte s rezňom a mesiačikom citróna.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY