Doba prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Tento týždeň sme si pre vás pripravili recepty z celého sveta, ktoré si môžete uvariť doma v kľude. Dnes sa s nami vydajte na výlet do Berlína. Žiadna nákaza vám nehrozí a ešte si pochutíte. Recept Zdeňka Pohlreicha je tentoraz z jeho kuchárky Kulinárium, vydané nakladateľstvom Sevruga.
Kuchárku kúpite nielen u nás, ale aj na e-shope tohto Majstra kuchára:
zdenekpohlreich.cz/products/kucharky/.
Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Kulinárium, nakladatelství Sevruga.
Ingrediencie
Rezeň:
600 g bravčového stehna
4 lyžice kremžskej horčice
4 lyžice nastrúhaného chrenu
150 g hladkej múky
1 vajce
100 g strúhanky
cca 300 ml rastlinného oleja na smaženie
soľ
1 citrón na podávanie
Šalát:
200 g šalátu polníček
1 malá šalotka
1 lyžica dijonskej horčice
1 lyžica vínneho octu
2 lyžice citrónovej šťavy
3 lyžice extra panenského olivového oleja
4 lyžice vody
soľ
Postup
- Stehno pokrájajte na štyri rovnako hrubé pláty, naklepte ich a osoľte z oboch strán. Horčicu zmiešajte s chrenom a zmesou potrite rezne na každej strane.
- Obaľte ich v trojobale – najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- V hrnci rozohrejte zhruba 4 cm vrstvu oleja a vysmažte v ňom na vyššom strednom stupni obalené rezne dozlatista, zhruba 3 minúty z každej strany.
- Dĺžka smaženia závisí na hrúbke mäsa. Vyberte ich a nechajte prebytočný tuk odkvapkať na papierovej utierke.
- Polníček opláchnite a nechajte odkvapkať. Šalotku nakrájajte nadrobno a prešľahajte ju s horčicou, soľou, octom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a vodou dohladka. Zálievkou prelejte šalát a podávajte s rezňom a mesiačikom citróna.
Ďalšie recepty Zdenka Pohlreicha
08. júna 2022
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
08. júna 2022
Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha
21. júla 2022
Šošovicová polievka podľa Zdeňka Pohlreicha
21. júla 2022
Jahňací navarin Zdeňka Pohlreicha
28. apríla 2022
Kurča podľa Zdeňka Pohlreicha
22. apríla 2022