Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha

08. júna 2022
Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha
Jednoduchý a rýchly recept na guličky z mletého kuracieho mäsa s paradajkovou omáčkou, ako ho varí šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Čas prípravy: cca 35 minút

Počet porcií: 4

Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha

Prinášame vám inšpiráciu v podobe receptu, s ktorým nebudete mať veľa práce a ak ho pripravíte aj vo väčšom množstve, jednoducho ho zamrazíte. Recept Zdeňka Pohlreicha na kuracie guličky s paradajkovou omáčkou je tentoraz z jeho knihy receptov Taká normálna kuchárka
(Kuchárku kúpite na e-shope www.zdenekpohlreich.cz/products/kucharky. Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Taká normálna kuchárka, nakladateľstvo Sevruga.)

Kuracie guľôčky s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie

guličky:

500 g mletého kuracieho mäsa
60 g strúhanky
50 g strúhaného parmezánu
4 strúčiky cesnaku
1 vajce
4 lyžice nadrobno nasekanej pažítky
1 hrsť vňatky z petržlenu
soľ a čerstvo mleté čierne korenie

paradajková omáčka:

300 g konzervovaných lúpaných paradajok
s 1 hrsťou bazalky

Postup

  • Mäso, strúhanku a parmezán dajte do misy.
  • Cesnak ošúpte a pretlačte k mäsu, vajcia vyšľahajte vidličkou, pridajte pažítku, osoľte, okoreňte a s mäsom dôkladne premiesime.
  • Zo zmesi vytvarujte guličky veľkosti vlašského orecha.
  • Paradajkovú omáčku vlejte do pekáča. Vyskladajte do nej guľôčky a pečte v rúre predhriatej na 170 ° C dozlatista, asi 25 minút.
  • Kuracie guľôčky podávajte s paradajkovou omáčkou a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, najlepšie s dusenou ryžou.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY