Jars – každý kúsok originál. Krásne, funkčné, udržateľné...

04. augusta 2022
Jars – každý kúsok originál. Krásne, funkčné, udržateľné...
Objavujte s nami kúzelnú kolekciu, spájajúcu v sebe s dokonalým francúzskym šarmom súdobé trendy s umením predkov. Ponorte sa do sveta plného netradičných farieb a tvarov, do snového sveta prémiovej kameniny z Provensálska.

 
Jars – každý kúsok originál. Krásne, funkčné, udržateľné...

Skutočne ručná práca

Dielňa, v ktorej sa vyrába exkluzívna, prémiová kamenina značky Jars sa nachádza v mestečku Drôme v Provensálsku, presne tam, kde ju už v roku 1857 založil Pierre Jars. Zakladateľova filozofia spojiť krásne s užitočným dostala prvé celosvetové uznanie v roku 1900, kedy dielňa za svoje produkty získala Veľkú cenu na Svetovej výstave v Paríži. A táto vízia zakladateľa je v Jars bezvýhradne plnená dodnes.
Celosvetový úspech značky Jars je tak príbehom nekonečnej lásky k remeslu, vášnou tvorenia, mágiou techník starých majstrov, alchýmiou farieb – skrátka jedinečného know-how, predávaného po generácie... Viac ako 160 rokov tradície výroby 100% prírodnej, 100% ručne vyrábanej kameniny tej najvyššej kvality na každodenné použitie. Výroba každého kúsku (od vytvorenia modelu cez vypaľovanie po zabalenie finálneho výrobku) zahŕňa 10 krokov, vrámci ktorých prebehne priemerne 21 remeselných procesov, u exkluzívnych kúskoch tak ich je 50 a viac.

Mušle a perly pripomínajúce kolekciu Wabi patria práve k exkluzívnejším kúskom, vychádzajúcim z dielne Jars.

Poézia každodenného luxusu. Bez výčitiek!

Kamenina vytváraná v Jars sa vyznačuje vysokou kvalitou, veľkou pevnosťou, nefragmentuje a nie je porézna. Ide o kompletne prírodný materiál, 100% recyklovateľný. Bez akejkoľvek prítomnosti kadmia alebo olova. Riad je vhodný do umývačky aj mikrovlnnej rúry, je určený na každodenné využitie. V neposlednom rade, vzhľadom k 100 % ručnej práci, je každý kúsok originál.

Poézia každodenného luxusu. Bez výčitiek!

Originálna kamenina Jars pre život plný farieb

Pod značkou Jars si predstavte rodinnú keramickú manufaktúru s 80 na výsosť zručnými majstrami svojho remesla, vďaka ktorým vznikajú skutočne originálne, 100% prírodné a stále len ručne vyrábané kúsky z glazovanej kameniny. S využitím znalostí predkov značka Jars dnes predstavuje rýdzo súčasné, ucelené koncepty pre stolovanie, v moderných tmavých či pastelových odtieňoch alebo teplých, žiarivých farbách, vždy však skutočne nápaditých a nečakaných tvarov, ktoré prebúdzajú fantáziu a chytia za srdce. Všetky nesú punc 100% ručnej práce, preto je každý kúsok malým umeleckým dielom, autorským originálom. Všetky kolekcie sa vzájomne dobre kombinujú, aj keď každá si nesie svoj vlastný, špecifický charakter a príbeh. Je len na vás a vašej fantázii, ako si nakombinujete nepravidelné a rovné línie, lesklé a matné glazúry, rôzne farby a tvary, starosvetsky poetické a jednoznačne moderné... Koncept mix & match & play najlepšie vystihuje súčasnú filozofiu firmy.

Stôl prestretý kolekciou stolného riadu Jars Touron.

Firma Jars je nositeľom značky EVP, ktorou sa vo Francúzsku môže pýšiť len 1400 firiem. Táto značka " živého dedictva" je udeľována francúzskou vládou malým a stredným podnikom, remeslným či priemyslovým, s vynikajúcim know-how, založenom na dokonalom zvládnutí tradičných či vzácných techník.

100% ručná práca v Jars
Rodinná manufaktúra Jars.
Ručná výroba foriem v Jars.

Pre Jars je dôležité spolupracovať s kvalitnými partnermi, ktorí rešpektujú ich filozofiu a rozprávajú rovnakým jazykom. Potten & Pannen-Staněk sa môže pochváliť tým, že sa stal v roku 2021 exkluzívnym dovozcom tejto značky do Českej republiky aj na Slovensko.

Zoznamte sa s tým najlepším, vyrobeným s láskou a vášňou v malej rodinnej dielni na juhu Francúzska. Staňte sa ďalším zo spokojných užívateľov tohto "neobyčajne obyčajného" riadu na každodenné použitie, ktorý nájdete v tých najlepších konceptoch butikoch i michelinských reštauráciach, roztrúsených po celom svete.  

Stolný riad Jars kolekcia Touron. Žiadny deň už nebude všedný.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY