Keď sa povie „Fondue“ to nie je iba jedlo. Je to životný štýl. Spoločné chvíle s tými, s ktorými vám je dobre. Sedíte okolo stola, rozprávate sa a namáčate mäso do horúceho oleja, pečivo do teplej syrovej omáčky alebo lahodné čerstvé ovocie do rozpustenej čokolády. Aby ste si to užili naplno a do sýtosti, potrebujete perfektné pomôcky. Pripravili sme ich pre vás a doplnili prémiovými surovinami.
Sady na fondue
Je to jednoduché - nádoba na olej či omáčku, stojan a horák. A hlavne atmosféra podporená niečím dokonale fungujúcim a elegantným na pohľad. Vyskúšajte kúzlo keramiky francúzskej firmy Emile Henry alebo vynikajúce vlastnosti dvakrát smaltovanej liatiny Staub. Vyberajte aj podľa toho, ako budete pracovať či s horúcim olejom alebo napríklad len menej náročnou čokoládou.
Máme pre vás tiež doplnky - náhradné horáky, horľavú pastu alebo doplníme množstvo vašich fondoue vidličiek. Kto je pripravený, nebude prekvapený ani veľkou párty.
Prémiová čokoláda
Priviezli sme ju pre vás z labužníckeho Francúzska, ba čo viac - priamo z Paríža, z historickej gurmánskej reštaurácie Aux Anysetiers du Roy. Akoby prišla hora k Mohamedovi, tak vám posielajú svoju vlastnú ručne spracovanú gourmet kolekciu fondue čokolády, plnenú do originálnych kameninových nádob z malej manufaktúry blízkosti mesta Lyonu. Stačí ju tak zahriať, aby vďaka skvelým termoakumulačným vlastnostiam kameniny zostala trištvrte hodiny teplá a nádherne vláčna. Nepotrebujete žiadnu ďalšiu misu a dokonca ani čajové sviečky, proste si užívajte pohodovú atmosféru s ,,fondue".
Vyskúšajte očarujúce spojenie tmavej čokolády s opojnou a nezameniteľnou chuťou karamelu, ktorý je ideálny pre servírovanie spolu s mandarínkami. Výrazná chuť mandariniek dá vyniknúť sladkej chuti karamelu. Alebo podmanivá kombinácia mliečnej čokolády s výraznou arómou pražených orieškov a jahôd. Milujete bielu? Najlepšie si ju vychutnáte v spojení s červeným ovocím.