

Kuchársky nôž Zwilling Professional“S“, Pohlreich Selection, 23 cm
31021-231 PSKuchársky nôž s dĺžkou čepele 23 cm z dielne solingenských nožiarov Zwilling JA Henckels z kolekcie PS Professional“S“. Exkluzívna kolekcia Pohlreich Selection Potten & Pannen - Staněk.
Informácie o produkte
Zdeněk Pohlreich:
„Vybavte sa ako profesionál. Kvalitný kuchársky nôž je základom každého varenia.”
Kuchársky nôž Zwilling Professional“S“, Pohlreich Selection, 23 cm
Kuchársky nôž - Nenahraditeľný univerzálny pomocník pre širokú škálu úloh. Je idálny na prípravu rýb, mäsa, hydiny aj na prípravu vegetariánskych receptov. Uľahčí vám krájanie a rezanie najrôznejších surovín. Jeho dlhá čepeľ ho predurčuje na spracovanie väčších surovín - pokrájanie veľkých kusov mäsa na drobné kúsky, alebo nakrájanie zeleniny. Široká a robustná čepeľ s jemným ostrím umožňuje rovnomerné rozloženie síl a efektívnu kontrolu rezu.
- dĺžka čepele 23 cm
- dĺžka rukoväte 12,4 cm
- hmotnosť 0,29 kg
- tvrdosť čepele 55-58 HRC
Rad nožov Professional "S"
Profesionálni kuchári (i šéfkuchári) si obľúbili osvedčený rad nožov Professional "S". Ich dôveru si získal bezchybnou kvalitou a dnes už tradičným dizajnom nožov s plnou rúčkous tromi robustnými nitmi. Nože sú vykované z jediného kusa ocele bez zvarov či spojov. Sú dokonale vyvážené a práca s nimi je nielen jednoduchá, ale aj bezpečná.
- špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele je vyrábaná exkluzívne pre Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nôž je vykovaný z jedného kusu ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - tvrdenie mrazom na dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezškárová ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky
- záštita - chráni prsty a nôž je dokonale vyvážený
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovej stupnice
- doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúčame ručné umývanie
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábaná exkluzívne pre spoločnosť Zwilling s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti a má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovej stupnice. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Friodur® - tvrdenie ocele mrazom
Špeciálny postup tvrdenia nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusa ocele
Nože sú vykované z jedného kusa ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejšie voči otupeniu.
Laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V"
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaisťuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na efektívnu ochranu prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jej robustné vyhotovenie stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím sa predchádza ohnutiu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný voči nárazu a poškrabaniu a zostáva stabilná aj pri vystavení teplotným zmenám. Kvalitné bezškárové napojenie rukoväti k čepeli zaisťuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (nezostávajú tu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 ° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele aj rukoväti, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, počas ktorej si uchovávajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je odporúčané. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou špongie.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú krájaciu podložku (doštičku) - drevenú, silikónovú či plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling prípadne špeciálne brúsky AnySharp.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu alebo odporučíme osvedčené nožiarstvo. Personál predajní Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov.
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky, a teda aj špecifický nôž.