Staub
Liatinová panvica , sivá, Ø 26 cm
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 2,765 kg |
Priemer | 26 cm |
Nepriľnavý povrch | nie |
Umývačka riadu | nie |
Odnímateľná rukoväť | nie |
Indukčný ohrev | áno |
Popis
Okrúhla liatinová panvica Staub sivej farby má priemer 26 cm. Perfektný pomocník na prípravu šťavnatých steakov.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinová panvica Staub, sivá, Ø 26 cm
Liatinová panvica Staub čiernej farby je predovšetkým vhodná na prípravu všetkých druhov mäsa, má priemer 26 cm a výšku približne 5 cm, takže ju môžete využiť aj ako soté panvicu. Steaky, filety, medailónky sa rýchlo zatiahnu a zostanú vnútri šťavnaté. Liatinovú panvicu môžete, samozrejme, použiť aj na celý rad ďalších surovín - môžete restovať čerstvú zeleninu aj pripraviť nadýchané palacinky.
Liatina je obľúbená šéfkuchármi pre svoju schopnosť akumulácie a následnej rovnomernej distribúcie tepla po celom svojom povrchu.
- Extrémne odolná smaltovaná liatina
- Vhodné na všechny typy varných povrchov vrátane indukčnej varnej dosky i do rúry
- Vhodné do rúry až do 250 ° C
- Servírovanie z rúry alebo zo sporáka priamo na stôl
- Vonkajší hladký smalt svojím povrchom a sýtou farbou pripomína majolikovú keramiku
Rozmery panvice:
- Priemer: 26 cm, priemer dna: 21,2 cm
- Výška: 5,1 cm
- Hmotnosť: 2,58 kg
- Rozmer vrátane rukovätí: 48,2 cm
Panvica na indukčnú varnú dosku, do rúry i na gril
Guľatú smaltovanú panvicu môžete používať na akomkoľvek tepelnom zdroji (i na grile), je vhodná aj na indukčnú varnú dosku i na zapekanie v rúre.
Zlievacie zobáčiky, pomocný držiak
Praktické zlievacie zobáčiky po stranách panvice prídu vhod, keď chcete v panvici pripraviť omáčku či zliať šťavu spod mäsa. Pomocný držiak na ľahšiu manipuláciu. Dlhá rukoväť s otvorom na zavesenie panvice.
Špeciálny vnútorný smalt - mäso ešte šťavnatejšie
Matný čierny vnútorný smalt je typický pre liatinu od Staub. Obsahuje kryštáliky kremeňa, takže je ešte odolnejší voči vysokým teplotám a poškriabaniu. Drobné priehlbiny, v ktorých sa koncentruje vypečená šťava, zvýraznia prirodzenú chuť mäsa.
Materiál
Liatina je veľmi odolná nielen voči teplotným šokom, ale aj voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodia aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodia aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržiava a je veľmi pohodlný pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba k jednému odliatku. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne sklepávaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom je už na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzskej Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva, ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuseom, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktoré by podľa neho nemalo chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázka bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska, a nápisu STAUB, ktorý odkazuje na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
19. februára 2024
Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera
12. septembra 2023
Tekvicové gnocchi s rukolovým pestom a kozím syrom
05. septembra 2023
Svieži šalát s quinoou
28. augusta 2023