Staub
Liatinový hrniec s pokrievkou La Coquette, 20 cm / 2,45 l
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 4,361 kg |
Priemer | 20 cm |
Objem (L) | 2,45 l |
Nepriľnavý povrch | nie |
Materiál | liatina |
Umývačka riadu | áno |
Indukčný ohrev | áno |
Popis
Vintage verzia obľúbeného liatinového hrnca s pokrievkou z retro edície Staub La Coquette. Priemer 20 cm a objem 2,45 l.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinový hrniec s pokrievkou Staub La Coquette, 20 cm / 2.45 l
Už od roku 1974 je STAUB symbolom najlepšieho francúzskeho remeselného majstrovstvá z Alsaska, ktorý si rýchlo získal trvalé miesto v mnohých kuchyniach po celom svete. S vintage kolekciou "La Coquette" vzdáva Staub hold tradičnej francúzskej kuchyni. Okúzľujúce retro prevedenie oválneho liatinového hrnca nás vracia späť do čias našich babičiek, ktoré kúzlili v kuchyni.
Špeciálny design veka, ktorý je vďaka tomu výrazne ľahší, čo oceníte pri každodennom používaní. Veľké zdvihnuté rukoväte zaručujú ľahkú manipuláciu.
Optimálny kompromis, keď chcete liatinový hrniec s nižšou hmotnosťou.
Hrniec Staub je nadčasový pomocník na dusenie, pečenie, polievky a jedlá z jedného hrnca. Varenie čohokoľvek v Staub smaltovanom liatinovom hrnci Cocotte je veľmi jednoduché. Hrniec vytvára spojenie medzi sporákom a vaším stolom, takže môžete servírovať priamo z neho. Vaše jedlo si zachová teplotu a na vašem stole bude vyzerať krásne. Vaka špeciálnej úprave sa čokoľvek, čo v ňom budete variť, stane lahodným a delikátnym.
Zachvajte pripravovanej zelenine všetky vitamíny a chuť, mäsu zase šťavnatosť a na váš stôl prineste jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad ďaleko dlhší čas než bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typov ohrevných plôch vrátane indukcie a rúry.
- Extrémne odolný materiál
- Vhodné na všetky typy varných povrchov, vrátane indukcie
- Vhodné do rúry až do 250°C
- Servírovanie z rúry alebo sporáku priamo na stôl
- Možno používať ako hrniec aj ako pekáč
Rozmery liatinového hrnca Staub La Coquette:
- Priemer 20 cm
- Priemer dna 17,5 cm
- Rozmer vrátane rukoväte 29,7 cm
- Výška s pokrievkou 14,8 cm, výška bez pokrievky 12 cm
- Objem 2,45 l
- Hmotnost 3,5 kg
- Sila dna 0,4 cm
Ďalšie výhody liatinového riadu:
-
Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na pokrievke je odolná až do 250°C
- Vyvýšený okraj samotnej pokrievky môže slúžiť na odkladanie varešky alebo pri chladení v hrnci na odloženie kociek ľadu
- Jedinečný design rukoväte pre jednoduchý a bezpečný úchop samotnej liatinovej nádoby
Materiál
Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlné pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych aj technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.
Odlievanie liatinového riadu nie je ľahká úloha. výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená len na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne oklepaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrusením náliatkov, otryskávanie oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzskej Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
19. februára 2024
Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera
05. februára 2024
Fašiangové šišky Josefa Maršálka
30. januára 2024
Dekadentná valentínska večera ustrice na dva spôsoby
06. novembra 2023