Předchozí produkt Zwilling Twin Spa kúpeľňový stojan, 5 ks Následující produkt Staub Pekáč na rybu s pokrievkou, 31 cm / 0,7 l

Informácie o produkte

Vyberte si ten svoj pravý liatinový hrniec Staub, kedy si môžete vybrať zo širokej škály farieb a objemov. Riad radu Cocotte nabáda k pomalému vareniu, duseniu alebo aj na prípravu polievok. Jeho použitím si pripravovaná zelenina zachováva všetky vitamíny a chuť, mäso zase šťavnatosť a na váš stôl prinesiete jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad oveľa dlhšiu dobu ako bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typoch ohrevných plôch, vrátane indukčnej varnej dosky a rúry.

  • Extrémne odolný materiál
  • Vhodné na všechny typy varných povrchov, vrátane indukčnej varnej dosky
  • Vhodné do rúry až do 250°C
  • Servírovania z rúry alebo zo sporáka priamo na stôl

 

Ďalšie výhody liatinového riadu:

  • Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na pokrievke je odolná až do 250°C
  • Vyvýšený okraj samotnej pokrievky môže slúžiť na odkladanie varešky alebo pri chladení v hrnci na odloženie kociek ľadu
  • Jedinečný dizajn rukoväti na jednoduché a bezpečné ulapenie samotnej liatinovej nádoby

Materiál

Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodia aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržiava a je veľmi pohodlný pri používaní.

Výroba

Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou, s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.

Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne strasený zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.

Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, dýzovaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.


Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinským šéfkuchárom Paulom Bocusom, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska, a nápisu STAUB, ktorý odkazuje na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.

Odporúčame dokúpiť

Novinka
Úchyt v tvare brav na pokrievky Staub Staub
€ 22

skladom

Novinka
Úchyt v tvare kravy na pokrievky Staub Staub
€ 22

skladom

Staub silikónový kryt na uchá hrncov Staub
€ 30,50

Na objednávku, 3 - 6 týždňov

Staub naparovacia vložka, 26 cm Staub
€ 72

skladom

Podobné produkty Liatinový hrniec s pokrievkou Staub Cocotte

Staub silikónový kryt na uchá hrncov Staub
€ 30,50

Na objednávku, 3 - 6 týždňov

Články o produkte

Varte nadčasovo v liatinovom riade STAUB

Varte nadčasovo v liatinovom riade STAUB

Liatinové hrnce Staub majú unikátny systém samo podlievania vareného jedla vďaka špeciálnej pokrievke s hrotmi. Tak udrží šťavnatosť a chute pokrmov ako žiadny iný hrniec....

Kurča podľa Zdeňka Pohlreicha

Kurča podľa Zdeňka Pohlreicha

Obľúbené jedlo, servírované z jedného hrnca, ktorému chorizo (jemne pikantná španielska papriková) klobása dodá nečakane delikátnu chuť.

Nedeľná roštenka ako od maminky

Nedeľná roštenka ako od maminky

Recept na sviatočný obed, ktorý prevonia celú kuchyňu a pripomenie vám dobu mladosti, navyše okrem mäsa budete potrebovať len pár surovín, ktoré obvykle mávate doma.

Ditin guláš

Ditin guláš

Je pre poriadnych chlapov, ale chutiť bude všetkým. Uvarte si guláš, doma v kľude, z akéhokoľvek mäsa, ktoré máte radi. Je to jednoduchšie, než by ste čakali. Chce to len dať...

Jahňacie kotlety s brokolicou

Jahňacie kotlety s brokolicou

Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou nielen počas veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi jednoduchá, a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa...