
FAQ alebo často kladené otázky o liatinovom riade STAUB
Všetko, čo ste chceli vedieť o liatinovom riade, ale hanbili ste sa opýtať.
Ikonický dizajn liatinového hrnca Staub vás očarí nielen na pohľad, ale aj svojimi vlastnosťami, vrátane jedinečného systému samopodlievania.
Vyberte si ten svoj pravý liatinový hrniec Staub, kedy si môžete vybrať zo širokej škály farieb a objemov. Riad radu Cocotte nabáda k pomalému vareniu, duseniu alebo aj na prípravu polievok. Jeho použitím si pripravovaná zelenina zachováva všetky vitamíny a chuť, mäso zase šťavnatosť a na váš stôl prinesiete jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad oveľa dlhšiu dobu ako bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typoch ohrevných plôch, vrátane indukčnej varnej dosky a rúry.
Zlepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochej pokrievky so špeciálnymi hrotmi má za následok vynikajúce zadržiavanie vlhkosti a rovnomernú distribúciu v celom hrnci.
Malé hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu, vytvárajú ideálne podmienky na pomalé varenie, perfektné na dusenie, opekanie, pečenie a vyprážanie.
Staub Cocotte udržiava až o 10 % viac vlhkosti počas varenia než v inom liatinovom riade.
Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodia aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržiava a je veľmi pohodlný pri používaní.
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou, s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.
Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne strasený zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, dýzovaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinským šéfkuchárom Paulom Bocusom, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska, a nápisu STAUB, ktorý odkazuje na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
Všetko, čo ste chceli vedieť o liatinovom riade, ale hanbili ste sa opýtať.
Liatinové hrnce Staub majú unikátny systém samo podlievania vareného jedla vďaka špeciálnej pokrievke s hrotmi. Tak udrží šťavnatosť a chute pokrmov ako žiadny iný hrniec....
Potešte seba i svoje okolie netradičnými raňajkami, desiatou alebo ľahkou večerou malými štýlovými hrncami Mini Cocotte.
Tento recept je návod na to najchutnejšie rizoto, ktoré sme kedy ochutnali!
Inšpirácia pre všetkých, ktorí milujú krásne veci a nerobia kompromisy.
Pre všetkých s fantáziou, ktorí neradi stoja dlho pri sporáku a milujú jednoduché veci.
Obľúbené jedlo, servírované z jedného hrnca, ktorému chorizo (jemne pikantná španielska papriková) klobása dodá nečakane delikátnu chuť.
Varte doma v kľude. Toto jedlo voní a chutí tak, že poteší nielen milovníkov zeleniny.
Recept na sviatočný obed, ktorý prevonia celú kuchyňu a pripomenie vám dobu mladosti, navyše okrem mäsa budete potrebovať len pár surovín, ktoré obvykle mávate doma.
Je pre poriadnych chlapov, ale chutiť bude všetkým. Uvarte si guláš, doma v kľude, z akéhokoľvek mäsa, ktoré máte radi. Je to jednoduchšie, než by ste čakali. Chce to len dať...
Pripravte si veľkonočný sviatočný obed, jahňacie mäso v jarnej zelenine, ako ho varí šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.
Pripravte si voňavé jednoduché jedlo zo zemiakov a čerstvého špenátu, ktorému údené dodá čaro aj pre mužskú časť rodiny.
Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou nielen počas veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi jednoduchá, a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa...
Pripravte si rybu tak, ako ju má rád šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Kombinácia ryby a šunky nie je síce obvyklá, ale rozhodne stojí za vyskúšanie. Navyše sa jedná o jedlo, ktoré už...
Nakladané citrónové kurča s cesnakom s pečenými zemiakmi v šupke. No nie je to skvelé? Navyše všetko pripravíte v jednom hrnci. Vyskúšajte super jednoduchý recept zo Zdeňkovej...