
FAQ alebo často kladené otázky o liatinovom riade STAUB
Všetko, čo ste chceli vedieť o liatinovom riade, ale hanbili ste sa opýtať.
Staub liatinový hrniec oválny
Ikonický dizajn liatinového hrnca Staub vás očarí nielen na pohľad, ale aj svojimi vlastnosťami, vrátane jedinečného systému samopodlievania.
Hrniec Staub je nadčasový pomocník pre dusenie, pečenie, polievky a jedlá z jedného hrnca. Varenie čohokoľvek v Staub smaltovanom liatom hrnci Cocotte je veľmi jednoduché. Hrniec vytvára spojenie medzi sporákom a vaším stolom, takže môžete servírovať priamo z neho. Vaše jedlo si zachová teplotu a na vašom stole bude vyzerať krásne. Vďaka špeciálnej úprave, sa čokoľvek čo v ňom varíte, stane lahodným a delikátnym.
Vyberte si ten svoj pravý liatinový hrniec Staub, kedy si môžete vybrať zo širokej škály farieb a objemov. Riad rady Cocotte, nabáda k pomalému vareniu, duseniu alebo aj na prípravu polievok. Zachovajte pripravovanej zelenine všetky vitamíny a chuť, mäsu zase šťavnatosť a na váš stôl prineste jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad oveľa dlhšiu dobu ako bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typov ohrevných plôch vrátane indukcie a rúry.
Zlepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochého veka so špeciálnymi hrotmi, má za následok vynikajúce zadržiavanie vlhkosti a rovnomernú distribúciu v celom hrnci.
Malé hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu, vytvárajúcu ideálne podmienky pre pomalé varenie, perfektné pre dusenie, opekanie, pečenie a vyprážanie.
Staub Cocotte udržuje až o 10% viac vlhkosti počas varenia než v inom liatinovom riade.
Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj pre servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie ale predovšetkým pre pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlný pri používaní.
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.
Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba k jednému odliatku. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne sklápaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťujú.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinským šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska
Všetko, čo ste chceli vedieť o liatinovom riade, ale hanbili ste sa opýtať.
Liatinové hrnce Staub majú unikátny systém samo podlievania vareného jedla vďaka špeciálnej pokrievke s hrotmi. Tak udrží šťavnatosť a chute pokrmov ako žiadny iný hrniec....
Potešte seba i svoje okolie netradičnými raňajkami, desiatou alebo ľahkou večerou malými štýlovými hrncami Mini Cocotte.
Tento recept je návod na to najchutnejšie rizoto, ktoré sme kedy ochutnali!
Pre všetkých s fantáziou, ktorí neradi stoja dlho pri sporáku a milujú jednoduché veci.
Objavujte s nami svet prémiových kulinárskych zážitkov!
Varte doma v kľude. Toto jedlo voní a chutí tak, že poteší nielen milovníkov zeleniny.
Svoj vlastný chlieb upečiete s týmto receptom naozaj ľahko. Takže hor sa na to, nie je to žiadna alchýmia a môžete zapojiť aj deti.
Pripravte si voňavé jednoduché jedlo zo zemiakov a čerstvého špenátu, ktorému údené dodá čaro aj pre mužskú časť rodiny.
Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou nielen počas veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi jednoduchá, a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa...
Jednoduchý a rýchly recept na guličky z mletého kuracieho mäsa s paradajkovou omáčkou, ako ho varí šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.
Pripravte si rybu tak, ako ju má rád šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Kombinácia ryby a šunky nie je síce obvyklá, ale rozhodne stojí za vyskúšanie. Navyše sa jedná o jedlo, ktoré už...
Nakladané citrónové kurča s cesnakom s pečenými zemiakmi v šupke. No nie je to skvelé? Navyše všetko pripravíte v jednom hrnci. Vyskúšajte super jednoduchý recept zo Zdeňkovej...