Všetci poznáme od našich babičiek a mamičiek štvorhranné strúhadlo s niekoľkými povrchmi, na ktorom sa viac či menej dalo spracovať všetko. Doba však pokročila a strúhadla sa stali ostrejšími, univerzálnejšími aj špecialnejšími, získali nové tvary i spôsoby použitia. Rozhodne stoja za vyskúšanie.
Elegantná klasika i trocha extravagancie
Nemecký dizajn, jednoduchá krása nerezovej ocele a predovšetkým mimoriadne kvalitné ostrie a dokonalá funkčnosť. To všetko sa snúbi v nemeckých značkách Rösle a Zwilling J.A. Henckles. A nielen to - doplňte nápad aj dôvernú znalosť kulinárskych postupov a získate niečo špeciálne. Potrebujete nastrúhať muškátový oriešok, nakrájať zeleninu na plátky alebo rezančeky julienne? Žiadny problém. Presvedčte sa sami ...
Alebo by ste radšej niečo modernejšieho? Potom iste oceníte originálne myšlienky a univerzálnosť Lékué.
Najostrejšie strúhadlá na svete
A čo takto niečo skutočne špeciálne? Máme pre vás tie najostrejšie strúhadlá na svete od kanadskej firmy Microplane. Tá jednoducho využila svojich skúseností s výrobou špičkových rezných nástrojov, pre ktoré používala techniku chemického fotoleptania, umožňujúcu dosiahnuť tú najdokonalejšiu ostrosť. V porovnaní s bežnými lisovanými strúhadlami sú ďaleko ostrejšie a vďaka tomu ľahšie postrúhajú tvrdé i mäkké potraviny bez roztrhnutia či rozdrobenia.
Pôvodné strúhadlá pripomínajú nástroje Microplane dodnes. Vďaka spolupráci s majstrami kuchyne sa však výrobky z dielne Microplane čoskoro premenili v skutočne dokonalé a všestranné nástroje. Samozrejmosťou je ergonomická rukoväť alebo špeciálne silikónové pätky proti šmýkaniu. Rad Eliteje je napríklad vybavená priehľadným krytom, ktorý zachytáva nastrúhanú surovinu a mimochodom dobre poslúži aj ako odmerka. Rozhodne stojí za vyskúšanie.