Fat Brothers
Zmes na pečenie Francúzsky perník s mandľami, marhuľami a slivkami
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,38 kg |
Popis
Vláčny perník z pohánkovej múky, plný nasekaných mandlí, lyofilizovaných marhúľ a sliviek. Do zmesi stačí pridať rozpustené maslo, 1 vajce a med. Perfektné aj ako darček pre všetkých, ktorí radi pečú a chýba im na to čas. Zmes na pečenie je uložená v sklenenej, ľahko uzatvárateľnej nádobe. Na sviatočné pohostenie aj priateľské stretnutia.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Francúzsky perník s mandľami, marhuľami a slivkami, 380g
Prémiová zmes na pečenie od českého výrobcu, zmiešaná exkluzívne pre Potten & Pannen-Staněk. Stačí k nej pridať 3 bežné ingrediencie a za necelú hodinku máte hotovo a hostia môžu doraziť.
K sypkým ingredienciám tej najvyššej kvality už stačí pridať len 1 vajce, 90 g rozpusteného vychladnutého masla a 90 g medu, aby ste vytvorili cesto na úplne exkluzívny múčnik. Môžete použiť maslo, zmäknuté na izbovú teplotu, ale bude vás stáť o trochu viac úsilia dosiahnuť jednoliate zmesi s ostatnými surovinami.
Postup:
V mise najskôr ručným šľahačom premiešajte pridávané ingrediencie, kým sa pekne nespoja. Následne k nim prisypte zmes z pohára a znovu krátko premiešajte, aby sa všetko spojilo do jednoliatej hmoty (pri ručnom šľahači radšej vymeňte metličky za hnetacie háky). Nakoniec vzniknuté cesto nalejte do maslom či masťou vymastenej a polohrubou múkou či kokosom vysypanej formy. Pečte cca 40 minút v rúre vyhriatej na 170 ° C (pečte, kým dovnútra zapichnutá špajla nezostane suchá). Výsledkom je luxusný perník lahodnej a jemne nakyslej chuti, doplnenej chuťou chrumkavých sladkých mandlí.
Takto vzniknutá zmes je vhodná pre chlebíčkovej formy, perník ale s úspechom upečiete aj v zapekacích misách na lazane alebo v menšom pekáči.
Luxusný perník z pohánkovej múky s veľmi príjemnou chuťou, v ktorej cítite prítomnosť marhúľ i sliviek, sa hodí ku káve, čaju či inému teplému nápoju, chutiť vám bude napríklad i s grogom, punčom alebo griotkou.
Zloženie:
pšeničná múka, trstinový cukor, mandle, pohánková múka, lyofilizované marhule, lyofilizované mandle, prášok do pečiva, zmes korenia, soľ
Energetická hodnota (kJ/kcal): 1653/395
Alergény: obilniny obsahujúce lepok, škrupinkové plody
Výživové hodnoty v 100 g výrobku:
Tuky: 9,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy: 64 g, z toho cukor 29 g
Bielkoviny: 9,6 g
Soľ: 1,6 g
Čo je lyofilizované ovocie?
Mrazom sušené ovocie, ktoré neobsahuje žiadne pridané konzervanty alebo umelé sladidlá. Vôňou, vzhľadom i chuťou je tak takmer porovnateľné s čerstvým ovocím.
Dvojnásobná radosť a úžitok
S minimom úsilia stvoríte delikatesu, ktorou očaríte pri každej párty či rodinnom stretnutí. Uzatvárateľnú sklenenú nádobu využijete následne v kuchyni na uskladnenie sypkých surovín či semienok. Všetky prísady sú v priehľadnej nádobe nasypané tak, aby sa mohli dobre vysypať von, ale aj pekne vyzerali. Kúpite tak aj perfektný darček pre priateľov či blízkych, ktorí majú radi dobré jedlo, a nielen pre tých, ktorí držia bezlepkovú diétu.
Jedlo je pôžitok, nie počítanie kalórií!
To je motto jedného zo zakladateľov firmy, špičkového kuchára Roberta Chejna. Zmesi na pečenie Fat Brothers sú pripravované podľa osvedčených receptov na lahôdky, ktoré servírujú v reštaurácii hotela Chateau Kotěra. V praktickom darčekovom pohári sú namiešané sypké ingrediencie, s ktorými je naozaj radosť pracovať. Žiadny z produktov neobsahuje konzervanty ani umelé dochucovadlá.
Do zmesí na pečenie Fat Brothers v darčekových pohároch následne stačí pridat 1-4 ingredience, dobre premiešať a o chvíľu máte hotový vynikajúci dezert alebo chutný chlieb.
Uprostred anglickej záhrady neďaleko Kolína nájdete krásny zámocký hotel Chateau Kotěra s vynikajúcou reštauráciou, odkiaľ nápady na nové zmesi vychádzajú. Prevádzkovateľom a zároveň i manažérom reštaurácie je totiž milovník dobrého jedla, zakladateľ legendárnej La Provence a špičkový kuchár Robert Chejn, takisto jeden zo zakladateľov značky Fat Brothers.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
05. septembra 2023
Svieži šalát s quinoou
05. júna 2023