Celková doba prípravy: cca 40 minút
z toho zapekanie: cca 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
4 filety tresky (á 200 g)
4 plátky parmskej šunky
100 g čiernych olív
100 g zelených olív
500 g cherry paradajok
1 červená cibuľa
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica lístkov tymianu
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
chlieb na podávanie
Postup
- Zohrejte si rúru na 200 ° C.
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte, rozkrojte a naskladajte spoločne s cibuľou do pekáča. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom. Pečte v zohriatej rúre cca 15 minút.
- Medzitým zbavte tresku prípadných kostí pomocou pinzety, mierne ju osoľte a okoreňte (pozor, parmská šunka už je slaná) a každý kúsok zabaľte do plátku parmskej šunky.
- Do pekáča s paradajkami pridajte olivy a tresku. Pečte ďalších 15 minút, kým treska nie je mäkká a šunka chrumkavá.
- Hotové jedlo posypte lístkami tymianu a ihneď podávajte.
Ďalšie recepty Zdenka Pohlreicha
18. mája 2024
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
18. mája 2024
Extra rýchle kuracie guličky podľa Zdeňka Pohlreicha
18. mája 2024
Šošovicová polievka podľa Zdeňka Pohlreicha
18. mája 2024
Jahňací navarin Zdeňka Pohlreicha
18. mája 2024
Kurča podľa Zdeňka Pohlreicha
18. mája 2024
Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom
18. mája 2024