Zapečená treska s paradajkami a olivami podľa Zdeňka Pohlreicha

Zapečená treska s paradajkami a olivami podľa Zdeňka Pohlreicha
Pripravte si rybu tak, ako ju má rád šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Kombinácia ryby a šunky nie je síce obvyklá, ale rozhodne stojí za vyskúšanie. Navyše sa jedná o jedlo, ktoré už nepotrebuje žiadnu prílohu a robí sa v jednom pekáči alebo hrnci!

Celková doba prípravy: cca 40 minút

z toho zapekanie: cca 30 minút

Počet porcií: 4

Ingrediencie

4 filety tresky (á 200 g)

4 plátky parmskej šunky

100 g čiernych olív

100 g zelených olív

500 g cherry paradajok

1 červená cibuľa

3 lyžice olivového oleja

1 lyžica lístkov tymianu

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

chlieb na podávanie

Kuchárka Zdeňka Pohlreicha - Taková normální kuchařkaKuchárka Zdeňka Pohlreicha - Taková normální kuchařka

Postup

  • Zohrejte si rúru na 200 ° C.
  • Cibuľu ošúpte a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte, rozkrojte a naskladajte spoločne s cibuľou do pekáča. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom. Pečte v zohriatej rúre cca 15 minút.
  • Medzitým zbavte tresku prípadných kostí pomocou pinzety, mierne ju osoľte a okoreňte (pozor, parmská šunka už je slaná) a každý kúsok zabaľte do plátku parmskej šunky.
  • Do pekáča s paradajkami pridajte olivy a tresku. Pečte ďalších 15 minút, kým treska nie je mäkká a šunka chrumkavá.
  • Hotové jedlo posypte lístkami tymianu a ihneď podávajte.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY