Šošovicová polievka podľa Zdeňka Pohlreicha

Šošovicová polievka podľa Zdeňka Pohlreicha
Pripravte si doma v kľude polievku z červenej šošovice a reďkoviek. Je chutná, výživná a navyše sa po nej budete cítiť ľahký ako pierko.

Doba prípravy: 45 minút

Počet porcií: 4

Počet kalórií: cca 210 kcal/porcia

Na dnešný deň "varenie doma v vkľude" sme vybrali jeden z obľúbených receptov Zdeňka Pohlreicha, tentoraz z jeho kuchárky Lehká kuchyne, vydanou nakladateľstvom Sevruga. Ide o polievku s nižšou kalorickou hodnotou, avšak s o to väčším chuťovým aj estetickým zážitkom.
Kuchárku zakúpite nielen u nás, ale aj na e-shope tohto Majstra kuchára www.zdenekpohlreich.cz/products/kucharky. Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Lehká kuchyně, nakladateľstvo Sevruga.

Kuchárka Zdeňka Pohlreicha - Lehká kuchyněKuchárka Zdeňka Pohlreicha - Lehká kuchyně

Ingrediencie

2 paradajky

2 lyžice olivového oleja

1 cibuľa, nakrájaná nahrubo

2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na plátky

1 sušená chilli paprička, podrvená

1 lyžica paradajkového pretlaku

125 g červenej šošovice

1 lyžica hladkej múky

1 l vody

250 ml mlieka

Soľ a čerstvé mleté čierne korenie

4 reďkovky

1 lyžica extra panenského olivového oleja

Postup

  • Paradajky narežte do kríža, sparte vo vriacej vode a ošúpte. Rozpoľte ich, dužinu vyberte a ponechajte, zvyšnú časť nakrájajte nadrobno.
  • V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a opekajte ju 1-2 minúty, pridajte cesnak, chilli papričku, krátko porestujte, primiešajte pretlak, šošovicu a paradajkovú dužinu a nakoniec i múku.
  • Zalejte vodou, osoľte, pridajte čierne korenie a varte 15 minút, pokým šošovica zmäkne. Zľahka rozmixujte, vlejte mlieko a nechajte ešte prejsť varom.
  • Polievku rozlejte do misiek a ozdobte ju plátkami reďkoviek a pokrájanou paradajkou. Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom.

Prajeme dobrú chuť!

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY