Čas prípravy: cca 35 minút
Počet porcií: 4
Prinášame vám inšpiráciu v podobe receptu, s ktorým nebudete mať veľa práce a ak ho pripravíte aj vo väčšom množstve, jednoducho ho zamrazíte. Recept Zdeňka Pohlreicha na kuracie guličky s paradajkovou omáčkou je tentoraz z jeho knihy receptov Taká normálna kuchárka
(Kuchárku kúpite na e-shope www.zdenekpohlreich.cz/products/kucharky. Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Taká normálna kuchárka, nakladateľstvo Sevruga.)
Kuracie guľôčky s paradajkovou omáčkou
Ingrediencie
guličky:
500 g mletého kuracieho mäsa
60 g strúhanky
50 g strúhaného parmezánu
4 strúčiky cesnaku
1 vajce
4 lyžice nadrobno nasekanej pažítky
1 hrsť vňatky z petržlenu
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
paradajková omáčka:
300 g konzervovaných lúpaných paradajok
s 1 hrsťou bazalky
Postup
- Mäso, strúhanku a parmezán dajte do misy.
- Cesnak ošúpte a pretlačte k mäsu, vajcia vyšľahajte vidličkou, pridajte pažítku, osoľte, okoreňte a s mäsom dôkladne premiesime.
- Zo zmesi vytvarujte guličky veľkosti vlašského orecha.
- Paradajkovú omáčku vlejte do pekáča. Vyskladajte do nej guľôčky a pečte v rúre predhriatej na 170 ° C dozlatista, asi 25 minút.
- Kuracie guľôčky podávajte s paradajkovou omáčkou a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, najlepšie s dusenou ryžou.
Ďalšie recepty Zdenka Pohlreicha
08. júna 2022
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
21. júla 2022
Šošovicová polievka podľa Zdeňka Pohlreicha
21. júla 2022
Jahňací navarin Zdeňka Pohlreicha
28. apríla 2022
Kurča podľa Zdeňka Pohlreicha
08. júna 2022
Berlínsky rezeň s polníčkovým šalátom
22. apríla 2022