Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,07 kg |
Dĺžka čepele | 7 cm |
Materiál rukoväti | plast |
Popis
Malý a ľahký nôž so zakrivenou čepeľou ideálny na lúpanie a očistenie ovocia a zeleniny. Kolekcia Professional "S" od Zwilling J.A. HENCKELS. Dĺžka čepele 7 cm. Plná črienky, nitovaná rukoväť.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Zwilling Professional“S“, lúpací nôž 70 mm
Lúpací nôž - Ľahko zahnutá čepeľ kopíruje tvar ovocia alebo zeleniny a umožnuje ľahké krájanie a lúpanie. Ideálny na lúpanie ovocia a zeleniny (zemiakov, jabĺk, uhoriek, cibule) aj na vykrajovanie zlých častí.
Rada nožov Professional "S"
Profesionálni kuchári (i šéfkuchári) si obľúbili osvedčený rad nožov Professional "S". Ich dôveru si získala bezchybná kvalita a dnes už tradičný dizajnom nožov s plnou rúčkou s 3-mi robustnými nitmi. Nože sú vykované z jediného kusu ocele bez zvarov či spojov. Sú dokonale vyvážené a práca s nimi je nielen jednoduchá, ale aj bezpečná.
- špeciálna zmes nerezovej ocele
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusa ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - dlhotrvajúca ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezškárová ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúčané ručné umývanie
- dĺžka čepele 7 cm
Technológie a výroba
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábaná exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Nože sú vykované z jediného kusu ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejší otupeniu. Špeciálny postup tvrdenie nožov patentovanú technológiu FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolovaného ostria v tvare písmena "V" zaisťuje excelentnú a dlhotrvajúci ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža potom zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen k efektívnej ochrane prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jej robustné vyhotovenie stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím predchádza ohnutiu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný proti nárazu a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri vystavení teplotným zmenám. Rukoväť je k zakryté rukoväti pevne prichytená, kvalitné bezškárové napojenie rukoväte k čepeli zaisťuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (nezostávajú tu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, však nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 ° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele aj rukoväte, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je odporučované. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou špongie.
Krájecia podložka
Odporúčame používať flexibilné krájací podložku (doštička) - drevenú, silikónovou či plastovú. Príliš tvrdé materiály ako je sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
K ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu, alebo odporučíme osvedčené nožiarstva. Personál predajní Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenie nožov.
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené noža.
Správný nôž
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájací techniky a teda aj špecifický nôž