Ako vybrať panvicu podľa štýlu varenia + 1 recept na rýchlovku z húb ako bonus

16. júna 2022
Ako vybrať panvicu podľa štýlu varenia + 1 recept na rýchlovku z húb ako bonus
Milujete šťavnaté steaky nadovšetko, pikantná ázijská kuchyňa je vašou láskou, ste vegetarián alebo jednoducho len potrebujete panvicu, čo vydrží všetko? Kulinársky začiatočník alebo už skúsený kuchár? Vyberáte panvicu do svojej prvej, single kuchyne alebo pre viacčlennú rodinu? A budete ju používať dnes a denne alebo len občas? To sú otázky, ktorých odpovede hrajú pri výbere značky aj typu panvice zásadnú rolu. 
Ako vybrať panvicu podľa štýlu varenia + 1 recept na rýchlovku z húb ako bonus

Výnimočná panvica pre náročných a skusených kulinárskych znalcov – Woll, Staub a Zwilling

Panvice s nepriľnavým povrchom Woll

Pod značkou Woll si predstavte nepriľnavé panvice, ktoré vznikajú v Nemecku patentovanou technikou odlievania hliníka a následným nanášaním ďalších vrstiev už od roku 1983; do dnešných dní s pomerne vysokým podielom ručnej práce. Výroba sa za takmer 40 rokov svojej existencie nikdy nepresunula z Nemecka ani sa výrazne nezmenila ich technológia. Proto sú nepriľnavé panvice, hrnce a rajničky značky Woll v kulinárskom svete pojmom prvotriednej kvality a majú skutočné miesto v kuchyniach profesionálov. Panvicu s nepriľnavým povrchom využijete takmer na všetko, od rezňov cez minútky, mäsá v smotanových omáčkach alebo len napríklad smaženú zeleninu po palacinky či volské oká.


Liatinové panvice Staub a panvice z nehrdzavejúcej ocele Zwilling

Ste nekonečnými milovníkmi steakov? Potom pre vás tou pravou voľbou bude liatinová panvica. Liatina vďaka svojim akumulačným vlastnostiam nielen umožňuje rýchle rozpáliť panvicu, ale tiež variť úsporne pri nízkych teplotách, navyše je prirodzene nepriľnavá a pri správnom zaobchádazní priam večná. Francúzske originálne liatinové panvice Staub môžete bez problémov používať na všetkých typoch sporákov, vrátane indukčných. Výborne sa čistia a udržujú, a navyše sú tak krásne, že v nich môžete hotové pokrmy s veľkým úspechom rovno servírovať.
Varíte prevažne mäsitá jedlá a sem tam si pripravíte palacinky alebo lievance? Potrebujete odolnú panvicu, nenáročnú na údržbu, panvicu, ktorú jednoducho umyjete v umývačke, bez toho aby stratila niečo zo svojich vlastností? Potom voľte nerez a u nás neurobíte chybu s prémiovými nerezovými panvicami od Zwilling J.A. Henckles. Pokiaš vás zaujíma ako s takým riadom zaobchádzať, aby sa uchovala jeho dlhá životnosť, prečítajte článok na našom blogu.

Panvice pre pôžitkárov a fajnšmekrov – Mauviel 1830TM

Měděné pánve Mauviel

Měděná pánev s nerezový povrchem Mauviel

Táto značka v sebe snúbi jednoducho prvotriednu kvalitu s oslnivým francúzskym šarmom. Kúzelný riad sa vyrába v malom normandskom mestečku Villedieu-les-Poeles. A viete prečo je meď tým najluxusnejším materiálom pre riad? Pretože nielen nádherne vyzerá, ale tiež skvelo vedie teplo. A tak je idálny pre všetkých, ktorí milujú rýchle a bezstarostné varenie. Tento medený riad sa vďaka svojej kvlaite dostal až do michelinských reštarácii. Medené panvice Mauviel 1830TM rozhodne nie sú z tých, ktoré schováte v skrini, ale naopak, budú vám hrdo visieť v kuchyni ako nadčasový designový doplnok.

"Zelené" panvice, ktoré potešia každého vegetariána i vegána – GreenPan

Panvice GreenPan

Tieto neprišnavé panvice sú perfektné na prípravu zeleninových a vaječných jedál, ktoré na svoju prípravu potrebujú nízku až strednú teplotu. (Panvice sa rovnako dobre hodia na dusené mäsité pokrmy, nie sú však určené na smaženie pri vysokých teplotách). Jedlo na panviciach GreenPan pripravíte len s malým množstvom tuku, panvice môžete používať na všetkých zdrojoch ohrevu aj na zapekanie v rúre. Ich nepriľnavý povrch ThermolonTM už 5. generácií je vytvorený z prírodných materiálov, navyše vyrábaný metódou veľmi šetrnou k prírode, viac sa o tom dočítate v našom článku na blogu tu.


Panvice pre všetkých, ktorí ešte len začali objavovať kulinársky svet – Ballarini

Panvice Ballarini

Ako sme už raz písali, panvice s nepriľnavým povrchom využijete takmer na všetko, preto pokiaš patríte medz kulinárskych začiatočníkov, zariadzujete si prvú kuchynu alebo hľadáte panvicu na chatu či chalupu, Ballarini panvice sú to u správnou voľbou. Nepriľnavý povrch panvice neobsahuje PFOA, ľahko sa udržiava a je veľmi odolný, takže sa nemusíte báť používať aj kovové nástroje. Niektoré z Ballarini panvíc majú do rukoväte integrovaný Thermopoint, vďaka ktorému ľahko spoznáte, kedy má panvica tú správnu teplotu na smaženie.
Stále ešte neviete, či je pre vás Ballarini panvica ta pravá? Prečítajte si 7 dobrých dôvodov, prečo Ballarini povedať áno na našom blogu.

Ako sme už raz písali, panvice s nepriľnavým povrchom využijete takmer na všetko, preto pokiaš patríte medz kulinárskych začiatočníkov, zariadzujete si prvú kuchynu alebo hľadáte panvicu na chatu či chalupu, Ballarini panvice sú to u správnou voľbou. Nepriľnavý povrch panvice neobsahuje PFOA, ľahko sa udržiava a je veľmi odolný, takže sa nemusíte báť používať aj kovové nástroje. Niektoré z Ballarini panvíc majú do rukoväte integrovaný Thermopoint, vďaka ktorému ľahko spoznáte, kedy má panvica tú správnu teplotu na smaženie.  Stále ešte neviete, či je pre vás Ballarini panvica ta pravá? Prečítajte si 7 dobrých dôvodov, prečo Ballarini povedať áno na našom blogu.

Dokonalé panvice pre milovníkov ázijskej kuchyne

Panvice Wok

Základnou panvicou na prípravu jedál ázijskej kuchyne je špecálna panvica wok, ktorá je uspôsobená na varenie metódou stir-fry, čo je pôvodne čínska kulinárska technika, pri ktorej sú ingrediencie v hlbokej, kotlíkovej panvici smažené za stáleho miešania v malom množstve veľmi horúceho oleja. Táto technika v posledných storočiach sa rozšírila do zvyšku Ázie a celého sveta.
Svetovou špičkou na autentickou prípravu čínskej a ázijskej kuchyne sú jednoznačne wok panvice Ken Hom. Panvice wok rady Ken Hom Excellence sú navrhnuté tak, aby vám umožnili rýchlu, ľahkú a zdravú prípravu ázijských jedál. Vynikajúci nepriľnavý povlak zaručuje, že sa tieto wok panvice rýchlejšie zahrejú, udržujú potrebnú vysokú teplotu aj pri nižšom stupni nastavenom na platničke a navyše spotrebujete aj menej oleja.


Takmer nezničiteľné wok panvice nájdete tiež u značiek Woll či Staub. Woll titánovou wok panvicu môžete vložiť aj do rúry vďaka žiaruvzdorným uchám (vydržia až 250 °C), liatinovú wok od značky Staub okrem ázijského varenia zúžitkujete aj na zapekanie v rúre či ako tradičný kastról a ešte ju v pohode využijú aj vaše deti. Pokiaľ s ázijskou kuchyňou ešte len začínate a chcete najprv len tak experimentovať, pozrite si u nás ľahké nepriľnavé wok panvice Ballarini.

Sľúbený recept, ako si pripraviť výborné lišky na paprike nájdete tu.
A pokiaľ ste sa stále nerozhodli, ktorá panvica je pre vás tá pravá, môžete skúsiť nájsť inšpiráciu ešte v našom blogovom článku Ako vybrať panvicu.

   

Recept na rýchlovku z húb

Sľúbený recept, ako si pripraviť výborné lišky na paprike nájdete tu.
A pokiaľ ste sa stále nerozhodli, ktorá panvica je pre vás tá pravá, môžete skúsiť nájsť inšpiráciu ešte v našom blogovom článku Ako vybrať panvicu.

Súvisiace a odporúčané produkty