Rýchlovka z húb, ktorá nemá chybu – Lišky na paprike

Rýchlovka z húb, ktorá nemá chybu – Lišky na paprike
Malé huby jasno oranžovej farby, ktorých niekedy bývalo všade plno. Dnes ich síce nie je tak úplne jednoduché nájsť, keď sa vám to ale podarí, na každom jedle z nich si dokonale pochutnáte. Tento recept navyše zvládnete so všetkým do 30 minút.
 

Dusené lišky na paprike so kyslou smotanou

Okrem čerstvých húb a ďalších ingrediencií budete potrebovať hlubšiu panvicu, s priemerom podľa počtu pripravovaných porcií.

Ingrediencie

  • čerstvo nazbierané lišky podľa počtu osôb (1 plná hrsť / 1 osoba)
  • sladká paprika – 1/2 lyžičky na každú porciu
  • cibuľa – pol strednej cibule na každú porciu
  • soľ podľa zvyku
  • kyslá smotana – téhlik na 4 porcie
  • čerstvé oregano – nasekané lístky (1/2 lyžice na porciu)

Postup

1. Na panvici speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, zasypte paprikou a rozmiešajte

2. Pridajte očistené a pokiaľ sú väčšie, tak aj nakrájené lišky, osoľte, aby pustili šťavu, nepodlievajte a pod pokrievkou zakryté duste cca 15-20 minút

3. Po uplynutí času podlejte smotanou a varte len tak dlho, aby omáčka zhustla.

4. Zasypte  oreganom, premiešajte a môžete podávať. S čerstvým chlebom alebo varenými novými zemiakmi.

Súvisiace a odporúčané produkty