Zwilling kontaktný grill

05. júna 2025
Zwilling kontaktný grill

Predstavujeme vám nový ZWILLING Enfinigy kontaktný gril – špičkového kuchynského pomocníka, ktorý posúva domáce grilovanie na novú úroveň a predlžuje grilovaciu sezónu na celý rok. Či už máte chuť na chrumkavé panini na raňajky alebo poriadny steak na večeru, tento gril vám poskytne maximálnu flexibilitu. S možnosťou otvorenia o 180° sa ľahko prispôsobí vašim potrebám, či už pripravujete jedlo pre jedného alebo grilujete aj pre hostí. Pripravte sa na nový rozmer grilovania s týmto elegantným a výkonným parťákom.

Zwilling kontaktný grill

Maximálna flexibilita: 2v1

ZWILLING Enfinigy kontaktný gril ponúka dve možnosti použitia:

  • ako klasický kontaktný gril s uzavretým vekom
  • alebo po otvorení o 180° v režime BBQ.


Táto variabilita vám umožní pripraviť širokú škálu jedál – od sendvičov, cez grilovanú zeleninu, až po anglické raňajky. A to všetko s minimálnou námahou.

Vďaka kompaktným rozmerom je ideálny na použitie v kuchyni, na balkóne alebo terase. Ľahko si ho vezmete so sebou aj na cesty. Uľahčí prípravu jedál na chate, v kempe alebo v obytnom aute.


GRIL A ČO K NEMU?

VŠETKY VYCHYTÁVKY V JEDNOM GRILE

Inteligentný teplotný senzor pre dokonalé výsledky
Integrovaný teplotný senzor meria vnútornú teplotu pokrmu a automaticky upravuje nastavenie grilu na dosiahnutie ideálneho stupňa prepečenia. Táto funkcia je obzvlášť užitočná pri príprave mäsa, kde je presná teplota kľúčová pre zachovanie šťavnatosti a chuti.

Rovnomerné prepečenie bez horúcich miest
Vďaka individuálne nastaviteľným grilovacím doskám dosahuje gril rovnomernú teplotu po celej ploche, čím eliminuje vznik horúcich miest. Vaše pokrmy budú vždy perfektne prepečené – či už pripravujete mäso, ryby alebo zeleninu. Táto technológia zaručuje perfektné výsledky pri každom použití.

Šesť automatických programov pre jednoduché grilovanie
Gril je vybavený šiestimi prednastavenými programami pre rôzne druhy potravín – vrátane steakov, burgerov, rýb, klobás, hydiny a panini. Navyše ponúka funkciu Boost pre rýchle nahriatie a rozmrazovanie, čo vám umožní pripraviť jedlá rýchlo a efektívne.

Jednoduchá údržba a elegantný dizajn
Keramicky potiahnuté grilovacie dosky sú odnímateľné a vhodné do umývačky riadu, čo výrazne uľahčuje čistenie po použití. Elegantný čierny dizajn, navrhnutý renomovanými dizajnérmi Matteom Thunom a Antoniom Rodriguezom, dodá vašej kuchyni moderný vzhľad. Navyše sú dosky vyrobené bez použitia PFAS, čo zaručuje bezpečné a ekologické grilovanie.

TEPPANYIAKI PLÁTY

Tento doplnok ku grilu vrelo odporúčame. Rozšíri vaše možnosti využitia grilu napríklad na mini-pizzu, lievance, vajcia. Hladký keramický plát vám pomôže vykúzliť raňajky či sladkú desiatu počas chvíľky.

RECEPT NA CHEESEBURGER

Čo je zásadné pri burgeroch? Okrem šťavnatého mäsa hlavne omáčky!

Pre 4 osoby

Omáčka

4 polievkové lyžice majonézy

4 polievkové lyžice kečupu

1 polievková lyžica horčice

1 čajová lyžička worcesterskej omáčky

1 čajová lyžička sladkej papriky

Soľ, korenie

Všetky ingrediencie zmiešajte do hladkej konzistencie, dochuťte soľou a korením a odložte bokom.

Burger z hovädzieho mäsa

400 g mletého hovädzieho mäsa

2 veľké kyslé uhorky

1 veľké masité paradajka

1 červená cibuľa

1 čajová lyžička horčice

Soľ, korenie

4 plátky čedaru

4 hamburgerové žemle

Uhorky nakrájajte na kolieska, paradajku na plátky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké krúžky. Mleté mäso zmiešajte s horčicou, soľou a korením a vytvarujte štyri mäsové guľky bez prílišného stlačenia.

Grilovanie

Elektrický gril otvorte v režime BBQ. Jednu platňu predhrejte na 230 °C, druhú grilovaciu plochu predhrejte na približne 160 °C na ohrev žemlí.

Položte dve mäsové guľky priamo na rozpálený gril, prikryte ich kúskom papierového pečiva a pevne ich rovnomerne pritlačte pomocou pevnej špachtle. Opečte prudko 1–2 minúty, otočte a každú pokryte plátkom čedaru. Pečte ďalšie 1–2 minúty, kým sa syr neroztopí. Rovnakým spôsobom pripravte aj zostávajúce dva burgery.

Medzitým opečte žemle na druhej grilovacej ploche reznou stranou dole.

Žemle potrite omáčkou, na každú položte mäsovú placku so syrom, pridajte plátky paradajky, uhorky a cibule. Priklopte druhou polovicou žemle a ihneď podávajte.

Alternatívne môžete namiesto mäsovej náplne burgerov pripraviť vegánsku verziu z quinoy. Zvyšok receptu na omáčku a oblohu burgerov zostáva rovnaký.

Quinové placky: 200 g bielej alebo farebnej quinoy, 400 ml zeleninového vývaru, 1 mrkva (cca 120 g), ½ zväzku petržlenu, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica horčice, 1 vrchovatá čajová lyžička zmesi BBQ korenia, 50 g jemných ovsených vločiek, 1 polievková lyžica škrobu na varenie, soľ, korenie, neutrálny rastlinný olej na potretie

Quinou prepláchnite v sitku pod tečúcou vodou a vložte do hrnca so zeleninovým vývarom. Priveďte k varu a varte na miernom ohni asi 15 minút (riadiť sa pokynmi na obale). Ak zostane vývar, prelejte ho. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte najemno. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlen umyte, osušte, otrhajte lístky a nasekajte najemno. Pripravené suroviny zmiešajte s horčicou, BBQ korením, ovsenými vločkami, škrobom a ešte teplou quinou. Osolte a okoreňte. Nechajte zmes odpočívať približne 15 minút.

Pre grilovanie placiek zatvorte gril a trikrát aktivujte automatický program Burger, aby sa rozsvietil stupeň prepečenia „dobre prepečený“ (3 plamienky). Vlhkými rukami tvarujte z odležanej zmesi buď 8 malých placiek alebo 4 veľké, podľa veľkosti žemlí. Obe strany quinových placiek potrite olejom a položte na rozpálený gril. Pečte na automatický program. Následne zkompletujte burgery rovnakým spôsobom ako mäsové.