Zapečené cestoviny so syrom pecorino

Pripravte si cestoviny trochu inak. Tieto si vás získajú lahodnou chuťou rozpusteného syra pecorino a chrumkavou kôrkou, ktorá sa vytvorí vďaka zapečenie v rúre.

Dokonalé cestoviny, ktoré zasýtia

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín tortiglioni (alebo iných podobných cestovín – napríklad rigatoni, alebo penne)
  • 300 ml mlieka
  • 30 g masla
  • 150 g nastrúhaného syra pecorino
  • Soľ
  • Korenie
  • Chilli  

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 250 °C, alebo zapnite funkciu gril.
  2. Vo väčšom hrnci priveďte k varu mlieko s maslom, osoľte a pridajte cestoviny. Nechajte variť cca 7 minút. Často premiešavajte, aby sa cestoviny nepripálili a nezlepili.
  3. Odložte si bokom dve lyžice pecorina a zvyšok primiešajte k cestovinám. Pridajte chilli a osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Nechajte ešte povariť 4-5 minút.
  5. Uvarené cestoviny dajte do zapekacej nádoby, posypte zostávajúcim syrom a pečte v rúre, kým bude mať povrch zlatú farbu.   

Pozrite si celú kolekciu porcelánového riadu Clever Cooking či článok o tom, ako jednoducho sa v tomto riade nielen zapeká či ohrieva v mikrovlnnej rúre, ale ako sa dobre umýva a/alebo sa v ňom skladujú potraviny bez toho, aby ste museli používať dnes všetkými nechcený plast.

 

Zapečené cestoviny so syrom pecorino