Výborné fettucine alla Alfredo

Výborné fettucine alla Alfredo
Uvarte doma v kľude lahodný, pritom úplne jednoduchý recept, ktorý je hotový za pár minút a bude chutit´ deťom aj dospelým.

Doba prípravy a varenia: 10 minút
Počet porcií: 4-5

Ďalší zo seriálu receptov Varte doma v kľude, ku ktorého príprave, okrem surovín, potrebujete aj kvalitnú, hlbšu panvicu. Autorom receptu je tentoraz charizmatický sardínsky kuchár Gianfranco "Frankie" Coizza, nadšenec, ako inak, do talianskej kuchyne, a tiež fantastický lektor v našej škole varenia Gourmet Academy v Prahe.

FETTUCCINE ALLA ALFREDO CHUTIA VŠETKÝM

Milujeme cestoviny! Prečo? Pretože na ne vždycky nájdeme ingrediencie doma, a pretože ich pripravíme rýchlejšie, než deti vbehnú do kuchyne a od hladu nám ju zbúrajú.

Ingrediencie

  • čerstvé cestoviny fettuccine
  • 200 g masla
  • 350 g syra Parmigiano
  • 1 BIO citrón
  • čerstvá bazalka

Ak nemáte doma čerstvé cestoviny, nahraďte ich sušenými, ktoré uvarte al dente, tzv na skus. Je dôležité, aby neboli úplne mäkké, lepivé.

Postup

  • Uvarte cestoviny v osolenej vode (cca 3 min). Na hlbšej panvici rozpustite polovicu masla.
  • Len čo budú fettuccine al dente, sceďte ich tak, že v hrnci zostane na dne trochu vody. Rezance prehoďte do väčšej panvice. Vodu nechajte v hrnci a odložte.
  • Poriadne premiešajte. Pridajte zvyšok masla, syr Parmigiano, trochu citrónovej kôry a pár kvapiek citrónovej šťavy.
  • Pri servírovaní ozdobte lístkami čerstvej bazalky.


Náš tip: Ako to Taliani robia, že majú cestoviny vždy tak krémové? Keď ich zlievajú, nechávajú si v hrnci trochu vody, ktorú potom po troškách pridávajú i do samotného jedla. Voda z cestovín plná škrobu totiž skvelo funguje ako spojivo.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY