Na panvici 2: Krevety s chilli, petržlenovou vňaťou, cesnakom a vínom Vermentino

Na panvici 2: Krevety s chilli, petržlenovou vňaťou, cesnakom a vínom Vermentino
Ako jednoducho pripraviť krevety? Bude vám stačiť len 5 ingrediencií. Vyskúšajte jednoduché a vynikajúce recepty od Frankieho Coizzy.

Geniálny večer za pár minút

Pár ingrediencií, kvalitná panvica a geniálna večera je za pár minút

Charizmatický sardínsky kuchár Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do talianskej kuchyne, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v našej škole varenia Gourmet Academy, pre vás pripravil recepty, ktoré sú úžasné svojou chuťou a senzačne jednoduché na prípravu. Obsahujú ingrediencie typické pre taliansku kuchyňu, sezónne suroviny a tipy, ktoré vám uľahčia varenie. Nemusíte sa zbaliť a cestovať do diaľok, aby ste sa s nami mohli vydať na výlet po slnečnom Taliansku. Stretneme sa v kuchyni!

KREVETY S CHILLI, PETRŽLENOVOU VŇAŤOU, CESNAKOM A VÍNOM VERMENTINO

Stačí len krevety a päť ingrediencií a v rekordnom čase pripravíte luxusnú večeru pre vzácnu návštevu. Krevety servírujte so sviežou citrónovou limonádou alebo s bielym vínom.

Ingrediencie

  • 840 g kreviet
  • 8 – 10 g chilli papričiek
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • 500 ml bieleho vína Vermentino di Sardegna

Postup

Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej s cesnakom a chilli papričkami a pridajte olúpané krevety.

Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej s cesnakom a chilli papričkami a pridajte olúpané krevety.

Rýchlo orestujte a potom krevety podlejte bielym vínom. Chvíľku povarte, aby sa vyparil alkohol.

Nakoniec do panvice vhoďte nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhajte trochu citrónovej kôry, naposledy premiešajte a môžete servírovať.

Náš tip: Pre čo najautentickejší zážitok z pripraveného pokrmu kupujte krevety čerstvé alebo čerstvo zmrazené ihneď po výlove priamo na lodi. Pripravíte ich tak, že zo všetkého najskôr odlomíte hlavičku, krevetu vylúpnete a chrbát narežete.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY