Na panvici 3: Jahňacie kotlety s pistáciovou krustou a tymianovými zemiakami grenaille

28. júla 2022
Na panvici 3: Jahňacie kotlety s pistáciovou krustou a tymianovými zemiakami grenaille
Jednoduché a vynikajúce Ballarini recepty od taliánského kuchára Frankieho Coizzy
Na panvici 3: Jahňacie kotlety s pistáciovou krustou a tymianovými zemiakami grenaille

VZÁJOMNE SA DOPLŇAJÚCE CHUTE A VIZUÁLNE KRÁSNE JEDLO ZÁROVEŇ

Charizmatický sardínsky kuchár Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do talianskej kuchyne, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v našej škole varenia Gourmet Academy, pre vás pripravil recepty, ktoré sú úžasné svojou chuťou a senzačne jednoduché na prípravu. Obsahujú ingrediencie typické pre taliansku kuchyňu, sezónne suroviny a tipy, ktoré vám uľahčia varenie. Nemusíte sa zbaliť a cestovať do diaľok, aby ste sa s nami mohli vydať na výlet po slnečnom Taliansku. Stretneme sa v kuchyni!

JAHŇACIE KOTLETY S PISTÁCIOVOU KRUSTOU A TYMIANOVÝMI ZEMIAKMI GRENAILLE

Jahňacie mäso patrí k tým najjemnejším a momentálne taktiež najzdravším, ktoré môžete vyskúšať. V kombinácii s krustou z pistáciových orechov je celý pokrm nielen lákavý na pohľad, ale taktiež nadpozemsky dobrý.

Ingrediencie

  • 800 g jahňacích kotliet
  • 200 g mletých pistácií
  • 50 g horčice
  • 40 g medu
  • 400 g zemiakov typu Grenaille
  • 40 g čerstvého tymianu
  • cesnak

Postup

  1. Zemiaky nakrájajte na polovičky a varte cca 7minút v osolené vode.
  2. Na rozpálenej panvici, najlepšie s odolným a nepriľnavým povrchom, rozohrejte olej a nechajte zatiahnuť jahňacie kotlety.
  3. Mimochodom panvicu rozpaľujte pomaly, aby ste si predĺžili životnosť vášho kvalitného riadu. Potom kotlety vyberte z panvice, dajte na stranu a do tej istej panvice vložte zemiaky.
  4. Restujte s cesnakom a tymianom.
  5. Jahňacie kotlety potrite medom a horčicou, obaľte v namletých pistáciách, sprudka osmažte na panvici.
  6. Potom najlepšie v tej istej panvici, pokiaľ je napríklad s rukoväťou z nerezovej oceli ako naša Ballarini Torino, vložte do rúry rozohriatej na 195 stupňov.
  7. Pistáciové kotlety pečte 5 minút a servírujte s tymianovými zemiakmi.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY