Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 5,4 kg |
Objem (L) | 4,8 |
Priemer | 24 cm |
Nepriľnavý povrch | nie |
Materiál | liatina |
Indukčný ohrev | áno |
Umývačka riadu | nie |
Popis
Ikonický liatinový hrniec Staub Cocotte s priemerom 24 cm so zvýšenými okrajmi o 3 cm má objem 4,8 l (teda o 1 liter viac než klasický variant). Očarí vás nielen na pohľad, ale aj svojimi vlastnosťami, vrátane jedinečného systému samopodlievania.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinový vysoký hrniec s pokrievkou Staub Cocotte, Ø 24 cm / 4,8 l
Liatinový hrniec Staub Cocotte s priemerom 24 cm je teraz dostupný vo variante s okrajmi vyššími o 3 cm, vďaka čomu má oproti klasickému variantu objem o 1,0 l väčší.
Vyšší variant hrnca umožňuje aj na menšom sporáku pripraviť väčší objem omáčok i polievok a znižuje priestorové nároky na uskladnenie. Vďaka vyšším okrajom je hrniec praktickým pomocníkom aj pri smažení, pretože zvýšené okraje ochránia pred striekajúcim olejom nielen kuchára, ale i kuchyňu.

Riad radu Cocotte nabáda na pomalé varenie, dusenie alebo aj na prípravu polievok. Zachovajte pripravovanej zelenine všetky vitamíny a chuť, mäsu zase šťavnatosť a na váš stôl prineste jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad oveľa dlhšiu dobu ako bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typoch ohrevných plôch vrátane indukčnej varnej dosky a rúry.
- Extrémne odolný materiál
- Vhodné na všechny typy varných povrchov vrátane indukčnej varnej dosky
- Vhodné do rúry až do 250°C
- Servírovanie z rúry alebo sporáka priamo na stôl
Rozmery:
- Priemer: 24 cm, priemer dna: 19,2 cm
- Objem: 4,8 l
- Hmotnosť: 5,2 kg
- Rozmer vrátane úch: 30 cm
- Výška s pokrievkou: 18,4 cm, výška bez pokrievky: 13,6 cm
Aromatický dážď

Zlepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochého vrchnáka so špeciálnymi hrotmi má za následok vynikajúce zadržiavanie vlhkosti a rovnomernú distribúciu v celom hrnci.
9x efektívnejší

Malé hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu a vytvárajú ideálne podmienky na pomalé varenie, sú perfektné na dusenie, opekanie, pečenie a vyprážanie.
Pokrmy ešte šťavnatejšie

Staub Cocotte udrživa až o 10 % viac vlhkosti počas varenia než v inom liatinovom riade.
Ďalšie výhody liatinového riadu:
- Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na pokrievke je odolná až do 250 °C
- Vyvýšený okraj samotnej pokrievky môže slúžiť na odkladanie varešky alebo pri chladení v hrnci na odloženie kociek ľadu
- Jedinečný dizajn rukoväti na jednoduché a bezpečné uchopenie samotnej liatinovej nádoby
Materiál
Liatina je veľmi odolná nielen voči teplotným šokom, ale aj voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj pre servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu je vhodná aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržiava a je veľmi pohodlný pri používaní.

Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou, s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.

Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne sklepávaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.

Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva, ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuseom, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska, a nápisu STAUB, ktorý odkazuje na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
