Veľkonočné jahňacie kotletky s brokolicou

27. marca 2023
Veľkonočné jahňacie kotletky s brokolicou
Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi ľahká a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa ukrytého v bylinkách. Tento recept sa stane každoročnou stálicou vašich osláv Veľkej noci.

Čas prípravy: cca 35 minút
Veľkonočné jahňacie kotletky s brokolicou

Ingrediencie

mäso:

bylinková krusta:

príloha:

  • obľúbená zelenina, tu je použitá hlávka brokolice
  1. Najprv si pripravte zmes na bylinkovú krustu, viď postup nižšie. 
  2. Ľahko zoschnutý toastový chlieb zbavte kôrky, z byliniek odstráňte stonky a parmezán nastrúhajte najemno. Všetko vložte do food procesoru, kde zmes rozmixujete na konzistenciu podobnú strúhanke. Prípadne na rovnaký účel použite tyčový mixér.
  3. Na veľkej panvici alebo vo veľkom liatinovom kastróle či pekáči rozohrejte olej, a na ňom sprudka opečte osolené a okorenené kotlety z oboch strán. Mäso potom vyberte a nechajte ľahko vychladnúť. Medzitým si predhrejte rúru na 170 °C.
  4. Po vychladnutý celé rebierka potrite horčicou a bohato obaľte v bylinkovej kruste. Takto pripravené mäso dajte piecť do rozpálenej rúry na 10 minút.
  5. Medzitým uvarte na pare pozdĺžne nakrájané ružičky brokolice, cca minút, aby jej vydržala krásna zelená farba a ostala chrumkavá. 
  6. Po upečení rozkrojte mäso na jednotlivé “kotletky” a podávajte s obľúbenou zeleninou, ktorú môžete aj orestovať a zemiakovou kašou. 

Veľká noc naslano – ďalšie recepty

Veľká noc naslano – ďalšie recepty

Súvisiace a odporúčané produkty