Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 5,176 kg |
Objem (L) | 3,6 l |
Priemer | 24 cm |
Indukčný ohrev | áno |
Umývačka riadu | áno |
Nepriľnavý povrch | nie |
Materiál | liatina |
Popis
Staub liatinový hrniec s pokrievkou dekorovanou francúzskym kohútom s priemerom 24 cm a celkovým objemom 3,6 l. Inovovaná technológia Chistera pre plynulé automatické podlievanie pri varení a pečení. Na všetky tepelné zdroje, na sporák (vrátane indukcie ) aj do rúry.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinový hrniec s pokrievkou Staub Cocotte Le Coq Français, Ø 24 cm
Tento liatinový hrniec spája dva umelecké svety: svet umenia kulinárskeho a remeselného. Pokrievka tohoto hrnca je zdobená jedinečným umeleckým designem v podobe francúzskeho kohúta, alebo Le Coq Français. Hrdé zviera stelesňuje históriu Francúzska, kedysi zdobilo mince aj erby a bolo dokonca vybrané aj ako kráľovský znak. Ide o jeden z najpôsobivejších symbolov, ktorý môže zdobiť francúzsky riad.
Tajomstvo lahodných pokrmov sa často skrýva v pozvoľnom spôsobe ich prípravy. Preto je tento liatinový hrniec nenahraditeľným pomocníkom pre amatérskych aj profesionálnych kuchárov. Je to nadčasový pomocník pre pomalé varenie a pečenie, dusenie aj jedla z jedného hrnca.
Pripravíte v ňom chrumkavú zeleninu, pečené mäso, omáčky aj polievky.

Malé inovované hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu a kondenzáciu vodnej pary, vytvárajú ideálne podmienky pre pomalé varenie, perfektné pre dusenie, opekanie, pečenie aj smaženie. Skondenozovaná para sa rovnomerne vracia späť do nádoby a pripravovaný pokrm je tak automaticky podlievaný, čo zabraňuje vysušovaniu pokrmov pri varení a pečení a súčasne tento proces dodáva jedlu autentickú, intenzívnu chuť. Profesionálni šéfkuchári milujú liaty riad Staub pre jeho schopnosť držať teplo, zvyšovanie chuti a praktickú nerozbitnosť.
- Inovované hroty Chistera pod pokrievkou pre “pozvoľne sa variace” jedlá s efektom samopodlievania
- Ľahké varenie, perfektné pre začínajúcich aj profesionálnych kuchárov
- Riad zo smaltovanej liatiny - vysoko trvalá, odolná proti korózii so stálymi farbami, odolná proti odštiepnutiu, s excelentnou tepelnou vodivosťou
- Špeciálne, hladké dno
- Vhodne pre použitie na všetkých typoch varných zdrojov, vrátane indukcie, rúry aj grilu
- Vhodné do umývačiek riadu
Rozmery liatinového hrnca Staub Cocotte Le Coq Français, Ø 24 cm
- Priemer 24 cm
- Priemer dna 17,2 cm
- Objem 3,6 l
- Hmotnosť 4,52 kg
- Rozmer vrátane rukoväte 30,8 cm
- Výška vrátane pokrievky 13 cm
- Výška bez pokrievky 10 cm
- Hrúbka dna 0,4 cm
Materiál

Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlné pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych aj technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.

Odlievanie liatinového riadu nie je ľahká úloha. výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená len na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne oklepaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.

Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrusením náliatkov, otryskávanie oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzskej Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
