Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,926 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Popis
Sada nožov pre milovníkov ázijskej kuchyne. Čínsky kuchársky nôž a sekáčik z kolekcie Pro od Zwilling J.A. Henckels.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Zwilling Pro, ázijská sada nožov (čínsky kuchársky nôž a sekáčik)
Zwilling Pro Sekáček - s čepeľou dlhou 16 cm ide o nedoceniteľného pomocníka pri spracovaní veľkých kusov mäsa. Čepeľ je vykovaná z jediného kusu ocele, takže je obzvlášť masívny a odolný. Čepeľ je vyrobená z vysoko kvalitnej nerezovej ocele tvrdenej mrazom. Dokonalé ostrie v tvare písmena "V" si bez námahy poradí aj s veľkými kusmi hovädzieho mäsa.
- dĺžka čepele 16 cm
- dĺžka rukoväte 14 cm
- hmotnosť 474 g
Zwilling Pro Čínský kuchársky nôž s čepeľou dlhou 18 cm je ako stvorený na krájanie mäsa aj zeleniny. Pokiaľ milujete ázijskú kuchyňu, tento nôž by vám rozhodne nemal chýbať. Ergonomická nitovaná rukoväť vyrobená z odolnej čiernej syntetiky umožňuje pohodlný úchop a presné vedenie rezu. Čepeľ je vyrobená z vysoko kvalitnej nerezovej ocele tvrdenej mrazom. Dokonalé ostrie v tvare písmena "V" si bez námahy poradí s kapustou, bravčovým mäsom aj tofu.
Nejde o sekáčik na sekanie kostí, čínsky kuchársky nôž sa používa obdobne ako jeho európsky náprotivok - kuchársky nôž.
- dĺžka čepele 18 cm
- dĺžka rukoväte 13,1 cm
- hmotnosť 445 g
Nože Zwilling Pro
Kolekcia nožov Zwilling Pro je vylepšenou variantou Zwilling Professional. Je vhodná pre každého, kto to myslí s varením skutočne vážne, a to bez ohľadu na to, či ide o profesionálov či laikov. Spojením síl solingenských nožiarských majstrov, dizajnéra Mattea Thuna a tých najlepších šéfkuchárov, sa zrodila rada Zwilling Pro. Čepele nožov sú upravené tak, aby čo najlepšie vyhovovali požadavkam profesionálov na čo najprecíznejšie, najpresnejšie a pritom maximálne bezpečné používanie. Nože sú perfektne vyvážené, dobre padnú do ruky a majú unikátne klinovité ostrie pre ľahké a bezpečné krájanie.
Rada Pro tiež predstavuje vylepšený tvar záštity, ktorá slúži nielen k efektívnej ochrane prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Zúžený tvar tiež predstavuje väčšiu kontrolu nad krájaním a umožňuje plné ostrenie noža. Iste oceníte dnes už tradičný dizajn nožov s plnou črienkou s tromi robustnými nitmi.
- špeciálna zmes nerezovej ocele vyrábaná exkluzívne pre Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nôž vykutý z jedného kusu ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - tvrdené mrazom pre dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezzvarová ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky
- záštita - chráni prsty a nôž je dokonale vyvážený
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovej stupnice
- doživotná záruka na výrobné vady čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odoporúča sa ručné mytie
- vyrobené v Nemecku
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábanej exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovej stupnice. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné voči korózií s dlhotrvajúcou ostrosťou.

Friodur® - tvrdenie ocele mrazom
Špeciálny postup tvrdenia nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútrajšie pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.

Sigmaforge® - nôž vykutý z jedného kusu ocele
Nože sú vykuté z jediného kusu ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejšie otupeniu.

Laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V"
Kúželovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaručuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža potom zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen k efektívnej ochrane prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jej robustné prevedenie stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím predchádza ohnutiu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, je odolná nárazu a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri vystaveniu teplotným zmenám. Kvalitné bezzvarové napojenie rukoväte k čepeli zaručuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (neostávajú tu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, no jednako nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto ho odporúčame. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným umývacím prostriedkom jemnou stranou hubičky.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú krájaciu podložku (lopárik) - drevenú, silikónovú či plastovú. Príliš tvrdé materiály ako je sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie. Skvelou voľbou sú lopáriky Epicurean z recyklovaného dreva spevnené živicou.
Ostrenie / brúsenie
Každý i ten lepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling. Vhodnou alternatívou sú i brúsky AnySharp.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu, alebo odporúčime osvedčené nožiarstvo. Personál predajní Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov.
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rokoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy len očistené a osušené nože.
Správný nôž
Vždy používajte ten správný nôž - veľkosť a textúra spracovaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi liši, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky, a teda aj špecifický nôž.