Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,474 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Dĺžka čepele | 16 cm |
Popis
Sekáč na mäso z kolekcie Zwilling Pro od Zwilling J. A. Henckels je ideálnym pomocníkom na porciovanie malých i veľkých kusov mäsa. Vďaka stabilnej robustnej čepeli je práca s ním radosť.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Zwilling Pro, sekáč na mäso, 16 cm
Zwilling Pro sekáč na mäso - s čepeľou dlhou 16 cm ide o neoceniteľného pomocníka pri spracovaní veľkých kusov mäsa. Čepeľ je vykovaná z jedného kusa ocele, takže je obzvlášť pevný a odolný. Vďaka použitiu veľmi kvalitnej nehrdzavejúcej ocele tvrdenej mrazom vám sekáč dlho vydrží. Čepeľ je miestami široká až 0,4 cm, čím tlačí mäso od seba a zabezpečuje, aby sa sekáčik nezasekával v mäse. Dokonalé ostrie v tvare písmena "V" si bez námahy poradí aj s veľkými kusmi mäsa. Oceníte tiež vyváženosť medzi rukoväťou a čepeľou, ktorá uľahčuje prácu. Sekáč je vhodný aj pre tých, ktorí nemajú veľkú silu.
- dĺžka čepele: 16 cm
- dĺžka rukoväti: 14 cm
- hmotnosť: 474 g
Nože Zwilling Pro
Kolekcia nožov Zwilling Pro je vylepšeným variantom Zwilling Professional. Je vhodná pre každého, kto to myslí s varením naozaj vážne, a to bez ohľadu na to, či ide o profesionálov, či laikov. Spojením síl solingenských nožiarskych majstrov, dizajnéra Mattea Thuna a tých najlepších šéfkuchárov sa zrodil rad Zwilling Pro. Čepele nožov sú upravené tak, aby čo najlepšie zodpovedali požiadavkám profesionálov na čo najprecíznejšie, najpresnejšie, a pritom maximálne bezpečné používanie. Nože sú perfektne vyvážené, dobre padnú do ruky a majú unikátne klinovité ostrie na jednoduché a bezpečné krájanie.
Rad Pro tiež predstavuje vylepšený tvar záštity, ktorá slúži nielen na efektívnu ochranu prstov, ale poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Zúžený tvar tiež predstavuje väčšiu kontrolu nad krájaním a umožňuje plné ostrenie nožov. Iste oceníte dnes už tradičný dizajn nožov s plnou rúčkou sa tromi robustnými nitmi.
- špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele vyrábaná exkluzívne pre Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusa ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - tvrdený mrazom na dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa jednoducho obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezškárová ergonomická rukoväť z odolného plastu
- záštita - chráni prsty a nôž je dokonale vyvážený
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovej stupnice
- doživotná záruka na výrobní chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúčané ručné umývanie
- vyrobené v Nemecku
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábanej exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka zaručuje tie najlepšie vlastnosti. Má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovej stupnice. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné voči korózii a s dlhotrvajúcou ostrosťou.

Friodur® - tvrdenie ocele mrazom
Špeciálny postup tvrdenie nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.

Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusa ocele
Nože sú vykované z jedného kusa ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejšie voči otupeniu.

Laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V"
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaisťuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža potom zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na efektívnu ochranu prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jej robustné vyhotovenie stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím sa predchádza ohnutiu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, je odolná voči nárazu a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri vystavení teplotným zmenám. Kvalitné bezškárové napojenie rukoväti k čepeli zaisťuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (nezostávajú tu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 ° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je odporúčané. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou špongie.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú krájaciu podložku (lopárik) - drevenú, silikónovú či plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, granit alebo keramika, môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie. Skvelou voľbou sú lopáriky Epicurean z recyklovaného dreva a spevnené živicou.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A keďže tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling. Vhodnou alternatívou sú aj brúsky AnySharp.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu alebo odporučíme osvedčené nožiarstvo. Personál predajne Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov.
Bezpečné uloženie
Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, a nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy len očistené a osušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky, a teda aj špecifický nôž.