
Alex Sedláčková sa výborne orientuje vo svete sociálnych sietí, no nestratí sa ani v kuchyni. Podelila sa s nami o svoj obľúbený recept na gnocchetti so špenátovým pestom a burratou.
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20 minút

Ingredience
Pre 4 osoby:
Balenie cestovín gnocchetti – majú typický tvar vrúbkovaných mušličiek a pochádzajú zo Sardínie
Na pesto:
- vanička špenátu
- 3 vetvičky bazalky
- 1–2 strúčiky cesnaku
- 70 ml extra panenského olivového oleja
- hrsť kešu orieškov
- 50 g parmezánu
- soľ a korenie
- trochu citrónovej šťavy
Na dokončenie:
- čerstvý syr burrata
- píniové oriešky
Čo by sa vám mohlo hodiť k príprave a servírovaniu
Postup podľa Alex:
Mám rada jednoduché varenie a toto už ani nemôže byť jednoduchšie :D Všetky ingrediencie na pesto si spolu rozmixuješ. Podľa potreby pridávaš olivový olej alebo trošku vody, ale nemalo by to byť príliš riedke. Cestoviny uvaríš podľa návodu (najradšej ich mám al dente) a potom ich premiešaš s pestom, podľa chuti dosolíš, okoreníš. Podávaš s čerstvou burratou a opraženými píniovými orieškami!
Dobrú chuť.