Jahňacie kotlety s brokolicou

Jahňacie kotlety s brokolicou
Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou nielen počas veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi jednoduchá, a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa ukrytého v bylinkách. 


Doba prípravy: cca 35 minút

Ingrediencie

mäso:

jahňací hrebienok

dijonská horčica

soľ, korenie

olej

príloha:

obľúbená zelenina

bylinková krusta:

4 plátky toastového chleba

čerstvý tymián

čerstvý rozmarín

petržlenová vňať

1 lyžice strúhaného parmezánu

soľ

Postup

  • Najprv si pripravte zmes na bylinkovú kôrku nasledovne:
    Ľahko vyschnutý toastový chlieb zbavte kôrky, z byliniek odstráňte stonky a parmezán nastrúhajte najemno. Všetko vložte do food procesora, kde zmes rozmixujete na konzistenciu podobnú strúhanke. Prípadne na rovnaký účel použite tyčový mixér.
  • Na veľkej panvici alebo vo veľkom liatinovom hrnci či pekáči rozohrejte olej, a na ňom sprudka opečte osolený a okorenený jahňací chrbát z oboch strán. Mäso potom vyberte a nechajte mierne vychladnúť. Medzitým si predhrejte rúru na 170 ° C.
  • Po vychladnutí celý chrbát potrite horčicou a bohato obaľte v bylinkovej kruste. Takto pripravené mäso dajte piecť do rozpálenej rúry na 10 minút.
  • Po upečení rozkrájajte mäso na jednotlivé "kotletky" a podávajte s obľúbenou zeleninou.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY