Kuracia saltimbocca

Kuracia saltimbocca

Ľahká letná večera v talianskom štýle, na ktorú potrebujete len pár ingrediencií a dobrou panvicu.

Pravá talianska saltimbocca sa pripravuje z tenko naklepaných plátkov mäsa z teľacej kotlety, parmskej šunky a čerstvých šalviových lístkov. V našom recepte sme zamenili teľacinu za kuracinu a pridali sme zeleninový šalát. Porcia tak akurát na ľahkú letnú večeru.


Počet porcií: 4

Doba prípravy: 20 minút

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsné rezne
  • 4 lístky šalvie
  • 4 hrste rukoly
  • 1 granátové jablko
  • 1 citrón
  • 4 plátky parmskej šunky
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžice prepusteného masla
  • biele korenie, soľ, olivový olej

Postup

1. Kuracie rezne naklepte, jemne okoreňte, každý stočte do rolky a zabaľte do plátky parmskej šunky, navrch položte 2 lístky čerstvej šalvie a pripevnite špáratkom alebo špajlou.

2. Rozohrejte na panvici maslo a pripravené rolky z kuracieho mäsa na ňom prudko osmaže z oboch strán dozlatista, cca 2 minúty každú stranu. Začnite staranou so šunkou a šalviou, pri tom mäso veľmi ľahko osoľte.

3. Znížte teplotu a restujte ďalších 5 minút, tak opečené mäso podlejte vínom, nechtajte prevrieť cca 2–3 minúty, až sa väčšia časť vína odparí, tak panvicu odstavte zo zdroja tepla, šťavu zjemnite lyžickou masla a nechajte 2 minúty oddychovať.

4. Na tanier vždy dajte hrsť rukoly, pokvapkajte olivovým olejom, ľahko okoreňte a osoľte, pridajte lyžicu granátových semienok. Navrch položte kuraciu rolku a zalejte lyžičkou šťavy. Podávajte s čerstvým pečivom.

Kuracia saltimbocca výborne chutí tiež s čerstvými cestovinami; nevyhnutným doplnkom je samozrejme v každom prípade dobre vychladené biele víno.

Na zdravie!

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY