Nadýchaná chuťovka na letný piknik – jemný mascarpone krém s vanilkou, šľahačkou a ovocím

Nadýchaná chuťovka na letný piknik – jemný mascarpone krém s vanilkou, šľahačkou a ovocím
Vynikajúci, svieži a ľahký ako vánok. Šľahačka síce predstavuje kalorickú bombu, je však plná vápniku, vitamínu B, zinku, fosforu a tiež kvalitných bielkovín, takže je pre naše telo ľahko stráviteľná. Vedeli ste to? Krém výborne chutí s akýmkoľvek čerstvým ovocím.
 

Čas prípravy: cca 10 minút
Počet porií: 8–10

Ingrediencie

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotany na šľahanie (aspoň 33%)
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 1 citrón
  • 500–1000 g čerstvého ovocia

Postup

1. Najprv zo smotany vo vyššej nádobe vyšľahajte tuhú šľahačku. V prvom rade musíte pracovať s kvalitnou smotanou na šľahanie. Mala by mať minimálne 33 % tuku, pokiaľ nechcete používať stužovač. Smotanu je potrebné tiež v chladničke vychladiť na 6 °C.

2. Šľahať ručným šľahačom začnite zvoľna a až smotana zhustne, potom zvýšte otáčky na maximum. Pozor však na prešľahanie! Na vysokých otáčkach šľahajte takmer do pevna, potom však otáčky zase znížte, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a došľahajte na nich do tuhého stavu. 

3. V ďalšej miske vyšľahajte mascarpone s cukrom, do ktorého vylúpnite vnútrajšok vanilkového struku.  Tip: ak nemáte vanilkový struk, kvapnite 3-4 kvapky extraktu z Bourbon vanilky

4. Šľahačku vmiešajte do mascarpone a krém dajte v uzatvárateľnej dóze aspoň na 60 minút vychladiť do chladničky. 

5. Svieži krém ľahučkej konzistencie chutí skvelo s akýmkoľvek čerstvým, mäkkým ovocím, domácim aj exotickým, použiť ho môžete aj ako tortovú náplň. Je však nutné ho uchovávať v chlade do doby konzumácie. 

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY