Recept na dusenú muškátovú tekvicu

Recept na dusenú muškátovú tekvicu
Použite čili nite na dozdobenie a budete mať pokrm, ktorý poteší i vaše oko - veríme v umenie žiť všetkými zmyslami.

Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 750 g muškátovej tekvice, olúpanej, na kocky nakrájanej
  • 2 veľké zemiaky, olúpané, tiež na kocky nakrájané
  • 2 kusy kuracích pŕs, nakrájané na rovnaké kocky ako zelenina
  • 4 červené cibule, rozkrojené na štvrtinky a tie potom nakrájané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané, pokrájané nadrobno
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička paradajkovej pasty
  • 100 ml smotany
  • 4 čajové lyžičky olivového oleja
  • čili nite
  • 2 štipky rozmarínu
  • 1 citrón
  • morská soľ a čerstvo namleté čierne korenie
  • hladkolistý petržlen, nadrobno nasekaný

Postup

  • Poduste cibuľu a cesnak v troch lyžičkách olivového oleja. 
  • Potom pridajte zemiaky a tekvicu a dobre poduste. 
  • Pridajte paradajkovú pastu a bobkové listy, zalejte zeleninovým vývarom a smotanou. 
  • Nechajte v miernom vare pod pokrievkou 15 - 20 minút.
  • Medzitým orestujte pokrájané kuracie prsia na dobre rozpálenej panvici na lyžičke olivového oleja s rozmarínom, dobre osoľte a okoreňte. 
  • Potom kuracie prsia pridajte do podusenej zmesi tekvice a zemiakov. 
  • Trochu pokvapkajte citrónom a podávajte posypané s čili niťami a nadrobno pokrájaným petržlenom.
  •  Dobrú chuť!


SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY