Recept na výbornú polievku Pho

Pozvite ázijskú kuchyňu k sebe domov a okúzlite svojich najbližších exotickou polievkou z ďalekého Vietnamu. Chutnú, krásne farebnú a jemne pikantnú polievku si urobíte ľahko aj vo svojej kuchyni. Ideme na to!


Doba prípravy: 5,5–6,5 hodín (varenie vývaru 5–6 hodin)

Ingrediencie

  • 2-3 veľké špikové kosti
  • 500 g hovädzích chvostov
  • 80 g čerstvého zázvoru (ďumbieru)
  • 1 škorica
  • 1 cibuľa, olúpaná a rozpolená
  • 5 hviezdičiek badiánu
  • 3-4 tobolky kardamómu
  • 500 g hovädzej glejovky

Do polievky:

  • 500 g falošnej sviečkovice, stehna 
  • 4 porcie ryžových rezancov (najlepšie Pho)
  • zväzok koriandra
  • 4 jarné cibuľky
  • 1-2 červené cibule, na plátky
  • zväzok mäty
  • zväzok mexického koriandra
  • balenie klíčkov fazule mungo
  • 2-3 čili papričky, nakrájané nadrobno
  • 1 limetka

Postup

  • Číry a silný vývar je základ. Špikové kosti dajte do hrnca, zalejte ich studenou vodou, priveďte do varu, zlejte a proces opakujte. Ku kostiam pridajte aj chvost a znovu varte. Počas varenia zbierajte penu.
  • Rozkrájajte zázvor a spolu s ďalším korením a cibuľou ho opražte nasucho na panvici. Opražené korenie vsypte do vývaru z mäsa. Dochuťte dvoma lyžicami soli a vývar varte 5 – 6 hodín. Mäso varte podľa veľkosti 2 – 3 hodiny. Vývar nakoniec dochuťte troškou rybacej omáčky.
  • Ingrediencie do polievky nachystajte tesne pred podávaním, s výnimkou ryžových rezancov, ktoré môžete niekoľko hodín pred vlstnou prípravou namočiť do studenej vody. Surové mäso, či už to bude mäso zo stehna alebo sviečková, odblaňte a nakrájajte na tenké plátky. Pôjde vám to lepšie, keď ho dáte na chvíľku do mrazničky. Toto mäso tak "uvaríte" jednoducho preliatim horúcim vývarom. 
  • Pripravte si tiež bylinky, ktoré chcete vo svojej polievke mať: klíčky fazule mungo, koriander, čili papričky a mätu alebo thajskú bazalku. Tu sa fantázii medze nekladú a každý si môže dochutiť svoju dokonalú polievku po svojom. Pho polievka je veľmi hustá a skvele zasýti.
  • Pokiaľ chcete byť úplne štýloví, polievku podávajte v miske na ázijské polievky Villeroy & Boch z kolekcie Soup Passion alebo v miskach na polievku z kolekcie Heritage Turandot od Rosenthal.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY