Šalát s hruškou, gorgonzolou a karamelizovanými vlašskými orechmi

Šalát s hruškou, gorgonzolou a karamelizovanými vlašskými orechmi

Vychutnajte si originálne spojenie chutí.

V tomto šaláte sa spájajú úžasné kontrastné chute jednotlivých ingrediencií. Podávajte ho ako slávnostné predjedlo alebo ako ľahkú rýchlu večeru.

Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 250 g rukoly
  • 2 lyžice bieleho octu balsamico
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 šalotky
  • 2 hrušky
  • 150 g syra gorgonzola alebo roquefort
  • 200 g vlašských orechov
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica medu

Postup

  1. Hrušky ošúpte, nakrájajte na polovice a lyžičkou vydlabte jadrovník, potom ich nakrájajte na tenké plátky.
  2. Syr, ešte vychladený z chladničky, nakrájajte na malé kúsky.
  3. Cukor zohrejte v panvici a len čo sa rozpustí, krátko v ňom nechajte skaramelizovať nahrubo nasekané vlašské orechy. Potom ich z panvice odložte na tanier a nechajte vychladnúť.
  4. Zmiešajte biely ocot balsamico, olivový olej, med a jemne nasekané šalotky - vznikne ľahká zálievka vinaigrette. Osoľte a zálievkou polejte šalátové listy, tie potom zamiešajte, aby sa v zálievke obalili.
  5. Šalát naservírujte, ozdobte ho hruškami a kúskami syra, posypte ho skaramelizovanými orechmi a môžete podávať.

Pozrite si tiež kolekciu porcelánového riadu Clever Cooking či článok o tom, ako ľahko sa v tomto riade nielen zapeká či ohrieva v mikrovlnnej rúre, ale ako sa dobre umýva a zároveň sa v ňom skladujú dobre potraviny bez toho, aby ste museli používať dnes všetkými odmietaný plast.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY