Thajské žlté kari

Thajské žlté kari
Cnie sa vám po exotike? Za 20 minút si pripravíte jeden z tradičných thajských pokrmov a môžete tak aspoň čiastočne zaspomínať na krásnu dovolenku.

Príprava: cca 20 minút

Počet porcií: pre 4 osoby

Ingrediencie

4 kuracie prsia

3 stredné zemiaky

6 - 7 cherry paradajok

1 paprika

400 ml kokosového mlieka

200 ml kuracieho vývaru

2 - 3 lyžice žltej karí pasty

2 lyžičky kvalitné sójovej omáčky

2 lyžičky rybacej omáčky

2 lyžičky trstinového cukru

čerstvý koriander

Postup

  • Najprv si pripravte zeleninu, ktorú očistite a pokrájajte - papriku na prúžky, ošúpané zemiaky na kocky, cherry paradajky rozkrojte.
  • Mäso nakrájajte tiež na prúžky.
  • Do soté panvice nalejte kokosové mlieko a za častého miešania zohrejeme takmer do varu. Do horúceho mlieka rozmiešajte karí pastu.
  • Potom pridajte nakrájané kuracie kúsky, prilejte vývar a varte 5 minút.
  • Potom zmes dochuťte rybou omáčkou, sójovou omáčkou a ľahko oslaďte trstinovým cukrom. Na záver pridajte zeleninu a varte ďalšie 4 minúty.
  • Podávajte najlepšie s jasmínovou ryžou, dozdobiť môžete čerstvým koriandrom.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY