Zapečený ovčí syr s jablkami a škoricou

10. júna 2022
Zapečený ovčí syr s jablkami a škoricou
Netradičná rýchlovka, po ktorej sa u vás len zapráši.

Príprava: 10 minút

Pečenie: 20 minút

Počet porcií: pre 4 osoby

Ingrediencie

1 stredne uležaný ovčí syr, približne 140 g
1 jablko druhu Boskoop alebo Gala
3 štipky mletej škorice
3 polievkové lyžice medu
3 vetvičky tymiánu

2 kúsky celej škorice
1 polievková lyžica píniových orieškov
1 polievková lyžica sušených brusníc
šťava z polovice citróna
čerstvo pomleté korenie a soľ

Postup

  • Jablko nakrájajte na tenké mesiačiky, potom všetky ingrediencie, vrátane syra, dajte do menšej zapekacej misky s vekom.
  • V rúre vyhriatej na 180 ° C zapekajte 20 minút.
  • Podávať môžete s bielym pečivom alebo napríklad celozrnnými krekrami.

Tip:

Páčia sa vám zapekacie miska misky na syr - cheese baker na obrázku? Kúpiť si ju môžete tu.

Píniové oriešky môžete nahradiť vlašskými.

Ak ste milovníkom kozích syrov, rovnakým postupom si môžete pripraviť pochúťku aj zo svojho favorita.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY