Verde Miel (5)
Rešpekt k prírode
Andalúzia sa vyznačuje najväčšou kvetinovou rozmanitosťou v Európe, aj preto sú medy VerdeMiel jedinečné. Rodinná firma VerdeMiel podniká na španielskom trhu od 90. rokov, súčasný majitelia pochádzajú z 3. generácie miestnych farmárov. Rešpekt k prírode je preto jednou zo základných premís ich podnikania. Dobre vedia, že len udržateľným včelárením možno zachovať prirodzený ekosystém a zároveň zaručiť med s intenzívnou a prirodzenou chuťou, spôsobenou kvetovým nektárom, peľ a miazgu rôznych rastlín týchto nádherných a priemyslovou civilizáciou ešte nedotknutých oblastí. A práve tieto ekosystémy, s ktorými miestny človek už niekoľko storočí úctyhodným spôsobom koexistuje, sú ideálne na prevádzkovanie tradičného včelárstva.
Tradícia a inovácia
Včelárstvo je pre majiteľov aj zamestnancov firmy VerdeMiel spôsob života, ktorý ich vedie k neustálemu skúmaniu tej najlepšej cesty. Zahŕňa dôsledný monitoring priebehu kvitnutia, sledovanie svetových trendov ekologickej produkcie a v neposlednom rade tiež spájanie tradičných poznatkov s novými metódami v oblasti starostlivosti o včely a ich kŕmenie.
VerdeMiel organické medy nie sú pasterizované ani miešané s inými, aby nestratili vlastnosti a výhody ekologického medu, produkovaného pôvodnými iberskými včelami. Med je vyrábaný z nektáru kvetín, miazgy a peľu rôznych divoko rastúcich rastlín prírodných oblastí Andalúzie, kde sú umiestňované úle. Len vďaka miestnemu a udržateľnému včelárstvu je možné zachovať miestny ekosystém a zaručiť med s intenzívnou a prirodzenou chuťou. Každý med je tak jedinečný, pretože každá krajina je neopakovateľná.
Bio esence Andalusie
Hlavným cieľom je vždy ponúkať spotrebiteľovi prírodný produkt, ktorý využíva bohatstvo miestnych ekosystémov a včiel. Pre stanovište úľov sú vyhľadávané charakteristické krajinné oblasti Andalúzie, kde sa doba kvitnutia prispôsobuje drsnému počasiu, ďaleko od veľkých miest, diaľnic a frekventovaných ciest, ďaleko od oblastí intenzívneho pestovania poľnohospodárskych plodín. Len tak môžu pôvodné včely (Apis mellifera iberiensis) produkovať med nabitý chuťou, peľom, esenciami, aminokyselinami a enzýmami…
Med sa vytáča len raz alebo dvakrát ročne, v súlade s prírodnými cyklami krajiny a včelieho spoločenstva, keď má za sebou potrebnú dobu zrenia v úľoch. Na rozdiel od intenzívnejších produkcií umožňuje tradičné včelárenie len jeden alebo dva zbery medu ročne, a to po jarnom a letnom odkvete, čo je práve doba maximálnej produkcie úľu a prebytku medu. Včielkam sú tak ponechané dostatočné zásoby aj na kruté obdobia zimy. Včelári svoj med pozbierajú až vtedy, keď je zrelý a zavretý vekom. Je hustý, plný minerálov, včelích enzýmov a najmä chutí slnečnej Andalúzie.
Kde nájdete VerdeMiel?
Bodky na mape vyznačujú stanovište pre včelie úle Verde Miel v oblasti Andalúzie. Sklady a stáčiarne medu nájdete v malom mestečku Berrocal, závod na balenie a distribúciu sa nachádza v malebnom Priego de Córdoba. Odtiaľ organické medy putujú do rôznych časti sveta a my, v Potten & Pannen-Staněk sme radi, že pre Českú republiku a Slovensko si ako výhradného distribútora firma VerdeMiel vybrala práve nás. Je nám teda cťou predstaviť vám ucelenú radu organických medov v originálnom balení Potten & Pannen-Staněk Kitchen is for honey a veríme, že si medzi nimi vyberiete ten svoj. Med s najpríjemnejšou chuťou a najlepšími účinkami práve pre vás.