Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera

Ochutnajte exotiku a privolajte si leto. Na koláč Jamie použil mango a limetku, ale rovnako dobre chutí aj s ananásom, jablkami, hruškami alebo figami. Jednoducho vyberte také ovocie, na ktoré máte chuť a pustite sa do toho!

Pokračujeme v seriáli skvelých receptov podľa Jamieho Olivera, ktoré vznikly pre kuchárku spojenú s limitovanou edíciou tyčového mixéra bamix® s dizajnom navrhnutým týmto slavným britským kuchárom. 

bamix Jamie Oliver

bamix® Jamie Oliver obsahuje: tyčový mixér bamix® Swissline 200 W, stojan DE LUXE v antracitovej farbe, kuchárku s ôsmymi receptami v slovenskom jazyku a tri vymeniteľné nože: multifunkčný nôž, šľahací disk a miešací disk. 

Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí: "Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chutí, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga! "

Počet porcií: 8

Nutričná hodnota: 280 kcal, 17, 4 g tukov (9,7 g nasýtených), 3,5 g bielkovín, 30,4 g sacharidov, 18,8 g cukrov, 0,2 g soli, 1 g vlákniny

Príprava: 45 min

Ingrediencie:

  • 150 g masla (izbovej teploty)
  • 125 g mäkkého svetlo hnedého trstinového cukru + 1 lyžica na karamel
  • 125 g múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 8 luskov kardamonu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 mango (menej zrelé)
  • 1 limetka

voliteľné:

  • cca 5 dkg olúpaných nesolených pistácií
  • kokosový jogurt

Postup:

  • Rúru predhrejte na 220 °C.
  • 2 Kardamónové struky roztlčte v mažiari a šupky vyhoďte. Semienka rozdrvte na jemný
    prášok a dajte bokom.
  • Mango ošúpte a pokrájajte na jemné plátky.
  • V nepriľnavej panvici vhodnej do rúry rozpustite 25 g masla.
  • Postrúhajte doňho kôru z limetky a z polovice vytlačte šťavu. Pridajte jednu lyžicu cukru a plátky manga a nechajte asi 5 minút vrieť a karamelizovať, kým mango nezíska zlatistú farbu a cukor nezhustne.
  • Medzitým urobte cesto. Zvyšok masla, cukru a podrvený kardamóm dajte do misky a nástavcom na šľahanie zmes šľahajte, dokým nie je svetlá a krémová.
  • Postupne pridajte vajíčka a v pulznom režime vyšľahajte dohladka. Pridajte múku a zvyšok šťavy z limetky a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Vzniknutú zmes lyžicou rovnomerne naneste na skaramelizované mango. Panvicu vložte do rúry a 18 až 20 minút pečte, alebo kým zmes nezíska zlatistú farbu a nebude lepkavá a dobre prepečená. Nechajte 3 až 4 minúty v panvici vychladnúť, potom opatrne vyklopte na servírovací tanier.
  • Prípadne ozdobte nahrubo posekanými pistáciovými orieškami. Podávajte teplé alebo studené s trochou kokosového jogurtu.

 

 Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera

Súvisiace produkty

Limitovaná edícia
Bamix tyčový mixér Jamie Oliver M200, antracitový, 200 W Bamix
€ 150

Na sklade