Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera

28. júla 2022
 Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera
Ochutnajte exotiku a privolajte si leto. Na koláč Jamie použil mango a limetku, ale rovnako dobre chutí aj s ananásom, jablkami, hruškami alebo figami. Jednoducho vyberte také ovocie, na ktoré máte chuť a pustite sa do toho!


Počet porcií: 8
Príprava: 45 min

Nutričná hodnota: 280 kcal, 17, 4 g tukov (9,7 g nasýtených), 3,5 g bielkovín, 30,4 g sacharidov, 18,8 g cukrov, 0,2 g soli, 1 g vlákniny
 Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera

Jamie Oliver

Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí: 

"Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chutí, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga! "

Bamix Swissline tyčový mixér, čiernyBamix Swissline tyčový mixér, čierny

Ingrediencie

  • 150 g masla (izbovej teploty)
  • 125 g mäkkého svetlo hnedého trstinového cukru + 1 lyžica na karamel
  • 125 g múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 8 luskov kardamonu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 mango (menej zrelé)
  • 1 limetka

voliteľné:

  • cca 5 dkg olúpaných nesolených pistácií
  • kokosový jogurt

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C.
  2. Kardamónové struky roztlčte v mažiari a šupky vyhoďte. Semienka rozdrvte na jemný
    prášok a dajte bokom.
  3. Mango ošúpte a pokrájajte na jemné plátky.
  4. V nepriľnavej panvici vhodnej do rúry rozpustite 25 g masla.
  5. Postrúhajte doňho kôru z limetky a z polovice vytlačte šťavu. Pridajte jednu lyžicu cukru a plátky manga a nechajte asi 5 minút vrieť a karamelizovať, kým mango nezíska zlatistú farbu a cukor nezhustne.
  6. Medzitým urobte cesto. Zvyšok masla, cukru a podrvený kardamóm dajte do misky a nástavcom na šľahanie zmes šľahajte, dokým nie je svetlá a krémová.
  7. Postupne pridajte vajíčka a v pulznom režime vyšľahajte dohladka. Pridajte múku a zvyšok šťavy z limetky a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  8. Vzniknutú zmes lyžicou rovnomerne naneste na skaramelizované mango. Panvicu vložte do rúry a 18 až 20 minút pečte, alebo kým zmes nezíska zlatistú farbu a nebude lepkavá a dobre prepečená. Nechajte 3 až 4 minúty v panvici vychladnúť, potom opatrne vyklopte na servírovací tanier.
  9. Prípadne ozdobte nahrubo posekanými pistáciovými orieškami. Podávajte teplé alebo studené s trochou kokosového jogurtu.

JAMIE OLIVER - ĎALŠIE RECEPTY

JAMIE OLIVER - ĎALŠIE RECEPTY

Súvisiace a odporúčané produkty