Thajské zelené kuracie kari podľa Jamieho Olivera

28. júla 2022
Thajské zelené kuracie kari podľa Jamieho Olivera
Opäť sa nám ochladilo a potrebujete sa zahriať? Domáca kari pasta je rýchla a jednoduchá na prípravu a celkom určite stojí za námahu, pretože jedlu dodá najlepšiu chuť a úžasné arómu. Jednoducho všetko pridajte do nádoby Bamix, rozmixujte a výsledok bude úžasný.

Pokračujeme v seriáli skvelých receptov  podľa Jamieho Olivera, ktoré vznikly pre kuchárku spojenú s limitovanou edíciou tyčového mixéra bamix® s dizajnom navrhnutým týmto slavným britským kuchárom. 
 

Počet porcií: 6

Príprava: 50 min
 

Nutričná hodnota: 285 kcal, 16,2 g tukov (6,5 g nasýtených), 28,9 g bielkovín, 6,1 g sacharidov, 4,2 g cukru, 1 g soli, 2,2 g vlákniny

Thajské zelené kuracie kari podľa Jamieho Olivera

Jamie Oliver

Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí: 

"Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chutí, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga! "

Bamix Swissline tyčový mixér, čiernyBamix Swissline tyčový mixér, čierny

Ingrediencie

Zelené kuracie kari:

  • 750 g kuracích stehien z kurčiat z voľného výbehu, bez kože a vykostené
  • 400 g zmesi orientálnych húb
  • 400 g plechovka nízkotučného kokosového mlieka
  • 200 g cukrového hrášku
  • 15 g čerstvej thajskej bazalky
  • 6 lístkov kafírovej limety
  • 2 limetky
  • 1 kocka bio kuracieho bujónu 
  • morská soľ, čierne korenie

Kari pasta:

  • 15 g čerstvého koriandra
  • 5 cm kúsok zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 zelené chilli papričky Birds Eye
  • 2 šalotky
  • 2 trsy citrónovej trávy
  • 2 lyžice rybacej  omáčky
  • 1 lyžička mletej rasce

Postup

Zelené kuracie kari:

  1. Kurča pokrájajte na 2,5-centimetrové prúžky. Do veľkej panvice dajte 1 lyžicu oleja, nastavte stredný plameň, pridajte kurča a opekajte 5 až 7 minút alebo kým kurča nezíska zlatistú farbu. Dajte na tanier.
  2. Do panvice položenej na strednom plameni natrhajte huby a opekajte 4 až 5 minút kým nezískajú zlatistú farbu. Pomocou lyžice huby premiestnite na tanier.
  3. Zmiernite oheň, pridajte karí pastu, varte 4 až 5 minút a občas premiešajte.
  4. Do panvice prilejte kokosové mlieko a 200 ml vriacej vody, rozdrobte kocku bujónu a pridajte lístky kafírovej limety. Zvýšte teplotu a pomaly priveďte k varu. Nechajte 10 minút variť pokiaľ sa obsah čiastočne nezredukuje.
  5. Do zmesi vmiešajte kurča a huby, stíšte plameň a varte ďalších 5 minút kým kurča nie je dobre uvarené. Na posledné 2 minúty pridajte cisársky alebo cukrový hrášok.
  6. Dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Lístky bazalky a zvyšné lístky koriandra otrhajte, nahrubo posekajte a primiešajte. Limetky pokrájajte na mesiačiky a podávajte osobitne pre pokvapkanie na tanieri. Výborné s dusenou ryžou.

Karí pasta

  1. Na výrobu karí pasty olúpte a nahrubo pokrájajte cesnak, šalotku a zázvor a všetko dajte do nádoby. Citrónovú trávu orežte, odstráňte vonkajšie tvrdé listy, potom nahrubo pokrájajte a pridajte do nádoby.
  2. Orežte a pridajte chilli papričky (môžete aj bez semienok) spolu s rascou a polovicou koriandra (aj so stonkami). Najemno posekajte viacúčelovým nožom, potom pridajte rybaciu omáčku a opäť rozmixujte, aby vznikla hrubá pasta.

Jamie Oliver – dalšie recepty

Jamie Oliver – dalšie recepty

Súvisiace a odporúčané produkty