Recept na hummus podľa Jamieho Olivera

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na hummus? A tiež kuchynského pomocníka, ktorý prípravu zjednoduší? 
Exkluzívne prinášame limitovanú edíciu tyčového mixéra bamix® v dizajne navrhnutom samotným Jamiem Oliverom, rátane chutných receptov.

Nutričné hodnoty:
64 kcal, 3 g tuku (0,5 g nasýtených), 3 g bielkovín, 6,3 g sacharidov, 0,2 g cukru, 1,9 g vlákniny

Bamix - pravá ruka Jamieho Olivera
Bamix® Jamie Oliver obsahuje: tyčový mixér bamix® Swissline 200 W, stojan DE LUXE v antracitovej farbe, kuchárku s ôsmimi receptami v slovenskom jazyku a tri vymeniteľné nože: multifunkčný nôž, šľahací disk a miešací disk.

Videorecept na humus podle Jamieho Olivera

Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí: Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočným pomocníkom, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj na rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chuti, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga!“

Cícer, hlavná surovina hummusu, má vysoký obsah bielkovín a vlákniny, a z tohto jedla robí výbornú, výživnú desiatu alebo chuťovku na párty, ktorú môžete pripraviť v priebehu niekoľkých minút. Vynikajúce a zdravé!




Ingrediencie

  • 400 g plechovka cíceru alebo nakladaného cíceru v skle
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1 lyžica tahini
  • 1 citrón
  • extra panenský olivový olej

Postup

  • Vylejte nálev z cícera a nasypte ho do nádoby.
  • Pridajte olúpaný cesnak, tahini, citrónovú šťavu z polovice citróna a 1 lyžicu oleja.
  • Dochuťte štipkou morskej soli a potom rozmixujte pomocou multifunkčného noža.
  • Pomocou stierky zoškrabnite zmes zo stien nádoby a potom ju znova rozmixujte, kým nebude úplne hladká. V prípade potreby pridajte ešte trošku oleja.
  • Ochutnajte a prípadne pridajte ešte kvapku citrónovej šťavy. Potom zmes preložte do servírovacej misky.
  • Na záver zmes posypte mletou paprikou alebo rímskou rascou, ktorú pre zintenzívnenie chute opečte na panvici a pokvapkajte olejom. 
  • Výborne sa hodí ku chrumkavej zelenine, ako je mrkva, reďkovky a nakrájané papriky alebo ku chlebovým plackám.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY