Losos a zelenina s pestom podľa Jamieho Olivera

28. júla 2022
Losos a zelenina s pestom podľa Jamieho Olivera
Máte chuť na rybu? Losos vyprážaný na panvici je jednoduchý a rýchly spôsob, ako ju dostať aj do jedálnička detí. Deti Jamieho Olivera toto jedlo milujú!


Počet porcií: 4
Príprava: 30 min

Nutričná hodnota: 473 kcal, 24,2 g tukov (6,8 g nasýtených), 36,3 g bielkovín, 27,6 g sacharidov, 5 g cukrov, 0,59 g soli, 6,2 g vlákniny
Losos a zelenina s pestom podľa Jamieho Olivera

Jamie Oliver

Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí: 

"Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočný pomocník, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj pre rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chutí, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga! "

Bamix Swissline tyčový mixér, čiernyBamix Swissline tyčový mixér, čierny

Ingrediencie

  • 600 g nových zemiakov
  • 200 g jemných zelených fazuliek
  • 200 g brokolice
  • 4 ks á 120 g filetov z lososa – bez šupín a vykostené
  • olivový olej

pesto:

  • 2 citróny
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 50 g čerstvej bazalky
  • 25 g piniových orieškov
  • 15 g parmezánu
  • extra panenský olivový olej

Postup

1. Na prípravu pesta ošúpte cesnak a polovicu pridajte do nádoby s píniovými orieškami. Pridajte otrhané lístky bazalky a všetko jemne posekajte multifunkčným nožom. 

2. Pridajte 2-3 lyžice extra panenského olivového oleja (potrebujete iba toľko, aby zmes získala mazľavú konzistenciu), potom vmiešajte najemno postrúhaný parmezán. Zmes ešte raz rozmixujte a pre chuť pridajte citrónovú šťavu. Nakoniec ochuťte štipkou čierneho korenia. 

3. Očistite zemiaky a pokrájajte fazuľku a brokolicu. Zemiaky varte vo veľkom hrnci vo vriacej osolenej vode 15 minút kým nebudú mäkké. Na posledných 5 minút pridajte fazuľku a brokolicu. 

4. Medzitým na sporáku rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu. Filety z lososa zo všetkých strán potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a čiernym korením. Položte do rozpálenej panvice kožou dolu, oheň stíšte na stredný plameň a smažte 4 minúty, dokým koža nie je zlatá a chrumkavá. 

5. Filety otočte a smažte ďalšie 2 až 3 minúty kým nebudú úplne prepečené. Panvicu odstráňte z ohňa, jedlo nechajte 30 sekúnd odpočinúť a potom pridajte citrónovú šťavu a panvicou potraste. 

6. Vylejte vodu zo zeleniny a nasypte ju do veľkej misy. Pridajte pesto a premiešajte. 

7. Lososa a zeleninu rozdeľte na jednotlivé taniere, pokvapkajte ich šťavou z panvice a nakoniec pokrájajte citrón na mesiačiky pre pokvapkanie na tanieri. 


Jamie Oliver – dalšie recepty

Jamie Oliver – dalšie recepty

Súvisiace a odporúčané produkty