Peugeot
Zanzibar čierne korenie stromový Vinh Dinh, 10 g
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,051 kg |
Popis
Náhradný výmenný zásobník s prémiovým čiernym stromovým korením Vinh Dinh určeným pre špeciálny mlynček na korenie Peugeot Zanzibar.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Peugeot Zanzibar čierne korenie stromový Vinh Dinh
-
Vietnam
Peugeot zásobník s korením určeným pre unikátny mlynček na korenie Peugeot Zanzibar, ktorý umožňuje jednoduchú výmenu a môžete sa tak priamo pri stole vydať na objavnú cestu po korenistých plantážach, na ktorých pestujú prémiové druhy toho najkvalitnejšieho korenia.
Pôvod a história
Toto korenie sa zberá na konci roka zo stromov, ktoré voľne rastú na masíve Indočínskeho polostrova. Názov "stromový" získal preto, že ho skôr nájdete na vrcholkoch stromov ako na vrcholkoch hôr. Anglickí pestovatelia ho nazývali "Indickým pichľavým prachom", zatiaľ čo Francúzi ho nazývali "Korenistá kvetina". Je veľmi blízko príbuzný čínskemu Sichuan koreniu a japonskému Snascho koreniu, ale je oveľa jemnejšie a elegantnejšie. Jedná sa o delikátne a jemné korenie s bohatou arómou.
Tipy a použitie v gastronómii
Korenie Vinh Dinh sa chuťovo hodí k mušliam, morským plodom a tučným rybám, rovnako ako aj k mäsu (perlička, holub, jahňacie, sladkokyslé bravčové a teľacie rebierko). Možno ho úspešne používať do polievok, vývarov, biskvitov, zeleniny v pare, k šampiňónovému šalátu a karamelizovanej čakanke. Jemne podporí chuť kozieho syra s kvapkou olivového oleja. Svojich hostí prekvapíte, ak ho pridáte do ovocných šalátov, k ovociu vo víne, do peny, zmrzliny a sorbetov. Je vynikajúci k ananásu, bobuľovinám a citrusovému ovociu, a dokáže vytvoriť prekvapivú kombináciu v čokoládových dezertoch. Nevarte ho. Používajte ho jemne namleté k záverečnému ochuteniu.
O chuti
Veľmi príjemná chuť sa vyznačuje vôňou citrusového ovocia, korzických klementínok a eukalyptu, so štipkou anízu a mentolu. Nasleduje séria sladkých lahodných chutí s dotykom konfitovaného citróna a archangeliky. Zanecháva v ústach ľahkú ostrú chuť, po ktorej nasleduje príjemný horúci pocit a záverom sa rozvinie nádych citrusov.
najlepšia kombinácia
Teľacie rebierko s karamelizovanou hlivou ustricovou a čakankou.
Klasická kombinácia
Filety z morského jazyka s citrónovým maslom.
prekvapivá kombinácia
Ananásové plátky s medom a ľadovou limetkou.
Filety z morského jazyka s citrónovým maslom
U svojho predajcu rýb si nechajte naporcovať veľké plátky morského jazyka bez kože, hlavy a chvosta. Ľahko ich posypte múkou a nechajte na panvici na strednom ohni s trochou masla zhnednúť. Medzitým rozpustíme veľký kus masla na panvici a pridáme jemne nasekané kúsky citróna. Udržujte teplé. Akonáhle ryba zhnedne, umiestnite ju na tanier a zalejte citrónovým maslom. Ozdobte posekanou pažítkou, osoľte kvalitnou soľou a ochuťte
stredne drveným korením Vinh Dinh. Podávajte s ryžou alebo malými paradajkami varenými v pare.
Odporúčané mletie: stredné (3 alebo 4)
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
01. januára 0001
Každý oslavuje jar po svojom. My sme si ju okorenili!
05. septembra 2023
Svieži šalát s quinoou
05. júna 2023
Všetky chute medu II alebo Tajomstvo v mede ukryté
03. februára 2023