Nordic Ware
Brownie kocky, plát so 16 formičkami, grafitová, 0,7 l
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 24,6 × 2,2 × 24,6 cm |
Hmotnosť | 0,84898 kg |
Materiál | hliník |
Objem (L) | 0,7 l |
Umývačka riadu | nie |
Nepriľnavý povrch | áno |
Popis
Kovová forma na pečenie 16 ks malých tortičiek v tvare kociek – mufinkov alebo brownies naraz. Objem 700 ml (3 cup).
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Forma na brownies Nordic Ware, plát so 16 formičkami v tvare kociek, grafitová, 0,7 l
Pripravte perfektné malé tortičky – maličké mufiny alebo brownies v tvare kociek. Pomocou tejto formy na pečenie si prácu značne uľahčíte, pretože forma obsahuje 16 malých kociek rovnakého tvaru. Forma je uspôsobená aj pre menšie rúry, znesie teplotu do 200°C vrátane.
Čo je malé, to je pekné!
- Materiál: liaty hliník, vnútrajšok PFOA free nepriľnavý povrch
- Objem: 0,71 l l (3 cup)
- Farba: grafitová
- Rozmery celej formy: štvorec strana 24,6 cm, hĺbka 2,3 cm
- Rozmery jednej kocky: cca 6 x 6 x 2,3 cm
- Vyrobené: v USA
- Zdravotne nezávadná
- Záruka: 10 rokov
Pokyny na údržbu
- Pred prvým použitím a po každom nasledujúcom umyte ručne teplou mydlovou vodou
- Nepoužívajte kovové predmety či drôtenky
- Pre odstránenie odolnejších usadenín cesta použite mäkkú kefku
- Formu napĺňajte maximálne do 2/3
- Nikdy nepoužívajte na vymazanie olivový olej, slnečnicový olej ani iné bežné stolové oleje.
- Odporúčame formu vymazať masťou alebo prepusteným maslom, prípradne vystriekať špeciálnym, k tomu určeným olejom v spreji a vysypať polohrubou múkou.
Ľudský prístup
Nádherné bábovkové formy značky Nordic Ware sú vyrábané s viditeľnou starostlivosťou človeka a to aj vďaka tomu, že pri výrobe dochádza tiež k ručnému opracovaniu. Proces vytvorenia unikátnych báboviek v Nordic Ware zdokonaľujú už viac ako 70 rokov, tak aby formy boli nielen jedinečné, ale tiež dokonale funkčné. Každý produkt, skôr než opustil výrobu, prešiel dvoma desiatkami párov rúk, aby tak bola zaručená najvyššia kvalita.
Materiál
Hliník, ktorý sa požíva na výrobu foriem, sa v prvom kroku roztaví pri teplote 650°C a následne tak vyteká ako tekutý do záchytnej komory, kde tlakové rameno vtláča tekutý hliník do formy. Tento proces musi byť rýchly, pretože trvá len pár sekúnd, kým hliník stuhne. Potom sa forma otvorí a je možné z nej vybrať veľmi horúcu, ale pevnú hliníkovú formu na bábovku. Hliník je veľmi tvárny, preto môžu byť formy Nordic Ware vytvarované do toho najjemenšieho detailu.
Povrch
Po odliatí do príslušného tvaru má ale forma pred sebou ešte dlhú cestu, ďalším krokom je orezanie prebytočného hliníka po obvode formy. Potom sa forma odošle na ďalšie spracovanie, kde prechádza radou dokončovacích procesov, vrátane začišťovania pomocou vibračného zariadenia, ochranného postreku proti korózií a zdrsneniu povrchu. Potom je forma dôkladne umytá, natretá postrekom nepriľnavého povrchu a vytvrdená pomocou živice bez prímesí PFOA.
Americká značka Nordic Ware začala svoju históriu písať v roku 1946, kedy firmu založili metalurgický inžinier so švédskymi koreňmi, David Dalquist, spoločne so svojou manželkou Dorothy. Do povedomia zákazníkov sa však firma dostala až v roku 1950, kedy Davida navštívila skupina gazdiniek a požiadala ho o vytvorenie klasickej bábovkovej formy, ktorú poznali zo svojich európskych domovín. David ich prianie vyslyšal a vytvoril svetovo známe Bundt, čo je patentovo chránené označenie bábovkových foriem na pečenie. Ďalší zvrat prišiel v roku 1966. V americkém Houstonu sa konala prestížna súťaž v pečení (Pillsbury Bake-Off), kde súťažiaca Ella Helfrich obsadila 2. miesto s formou Nordic Ware s otvorom uprostred a upiekla dnes už ikonický recept Fudge Tunel, ktorý zaručil slávu nielen jej, ale hlavne značke Nordic Ware, ktorá sa doslova cez noc stala hitom.
Dnes má formu Nordic Ware takmer 70 miliónov domácnosti, a toto číslo stále rastie. Spoločnosť sídli v Minneapolis v štáte Minnesota, kde má tiež svoje vývojové centrum. Značka Nordic Ware totiž neustále obmieňa svoj predajný sortiment o nové tvary a sezónne formy. Keď je forma navrhnutá, vytlačí sa najprv 3D model a až potom sa začína s výrobou. Všetko od vzniku až po expedíciu výrobku na jednom mieste.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
23. septembra 2024 Josef Maršálek
Tekvicová torta s mliečnou čokoládou podľa Pepu Maršálka
17. septembra 2024
Z darov prírody
29. júla 2024