Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 1 × 18 × 10,5 cm |
Hmotnosť | 0,05 kg |
Popis
Kráľ studenej kuchyne, červené kampotské korenie, zvýrazní pokrmy svojou jemnou ostrosťou a ovocnými tónmi. Limitovaná edícia od značky .pepper..field® pre Potten&Pannen prinesie do vašej kuchyne kúsok exotickej Kambodže. Objavujte a spoznávajte nové chute. Teraz v limitovanej edícii pre Potten & Pannen Staněk a s ocenením Great Taste 2022. Jedinečnosť, kvalita a fair trade – to sú korenia .pepper..field®.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Červené Kampotské korenie .pepper..field®, 50g
Tento vzácny druh kampotského korenia je zbieraný pri plnej zrelosti zŕn. Zrná korenia sýto červenej farby sú plné fruktózy, ktoré dávajú koreniu jedinečnú chuť. Vďaka starostlivej selekcii sú ručne vyberané vždy len tie najlepšie zrná.
Vzácne červené korenie je chuťovou explóziou ovocných tónov a jemnej ostrosti. Najprv dominujú tóny ruže a šípkového plodu, ktoré následne prechádzajú do sušených čerešní. Potom sa rozvinie charakteristická vôňa citrusových plodov, sušenej mandarínky a zemitejšia kôrka kváskového chleba.
S červeným korením je možné experimentovať najmä v studenej kuchyni. Podtrhne chuť zeleninových šalátov, sladkých dezertov a miešaných drinkov. Svoje uplatnenie nájde aj pri ľahkých jedlách – rizoto, polievka, ryby a hydinové mäso. Rôzne intenzity chuti červeného kampotského korenia dosiahnete jeho nadrvením. Čím jemnejšie, tým intenzívnejšia bude štipľavosť. Väčšie fragmenty či celé zrná pridajú pokrmu viac špecifických tónov.
Červené kampotské korenie je balené v zatváracích vrecúškach, do ktorých sa nedostane vzduch a vlhkosť. Vďaka tomu si korenie uchováva svoju chuť a kvalitu po dlhú dobu. Aj tu myslí .pepper..field® na udržateľnosť. Vďaka materiálu a kvalite je možné znovu použiť na uskladnenie potravín na ďalšie účely.

Ako chutí korenie?
Korenie je nenahraditeľnou súčasťou každej kuchyne a kampotské korenie je celosvetovo považované za to najkvalitnejšie. Chuť čierneho korenia je ostrá, drevitá a zvýrazní chuť každého jedla. Aj keď sa jeho použitie uplatní v širokej škále pokrmov, výborne dochutí červené mäso, polievky, omáčky a cestoviny. S červeným korením je možné experimentovať najmä v studenej kuchyni, zvýrazní chuť zeleninových šalátov, sladkých dezertov a miešaných drinkov. Svoje uplatnenie nájde aj pri ľahkých jedlách – rizoto, polievky, ryby a hydinové mäso. Biele korenie je synonymom jemnosti a elegancie. Výborne sa hodí do šalátov, krémových polievok a omáčok. Veľmi dobre si rozumie s rizotom a cestovinami a dodá príjemnú bodku pokrmom z hydinového mäsa, rýb a morských plodov. Rôzne intenzity všetkých druhov korenia dosiahnete nadrvením. Čím jemnejšie namletie, tým intenzívnejšia bude štipľavosť. Väčšie fgramenty či celé zrná pridajú pokrmu viac špecifických tónov.

.pepper..field®
Objavte jedinečnú chuť kampotského korenia, ktorý na váš stôl prináša značka .pepper..field®. Cesta po Kambodži, jedinečná chuť a túžba zlepšiť podmienky miestnych farmárov viedla majiteľa .pepper..field® k založeniu značky, ktorá v súčasnej dobe zaujíma prvenstvo v exporte kampotského korenia na svete. Punc najvyššej kvality a jedinečnej chute tohto pokladu je daný ekologickým spôsobom pestovania, prímorským podnebím a geologickými podmienkami.
Značka .pepper..field® spolupracuje s miestnYmi farmármi v súlade s fair trade podmienkami, ktoré im prinášajú adekvátnu odmenu za ich prácu. Malé rodinné farmy v oblasti Kampot, kde sa pestovanie korenia prenáša z generácie na generáciu, tak môžu ďalej pokračovať v súlade s podmienkami ekologického pestovania čierneho zlata, ako je niekedy korenie nazývané.
Kvalita korenia značky .pepper..field® bola ocenená dvoma hviezdami na Great Taste 2022, jednej z najprestížnejších gastronomických súťaží na svete. Rovnako tak značka získala ocenenie SDG’s za udržAteľný a spoločensky zodpovedný projekt. Viac o značke tu.
